To je to što me zanima!

Možda jesu najbolje, ali ove slušalice koštaju kao Audi Q5

Nove Orpheus slušalice iz Sennheisera moći će se kupiti tijekom sljedeće godine, ali bit će dostupne samo najbogatijim audiofilima. Stoje čak 55.000 dolara
Vidi originalni članak

Sennheiserovi inženjeri 1991. godine predstavili su tada najbolje slušalice na svijetu. Orpheus HE90 prodavale su za 16.000 dolara, a dolazile su s vlastitim cijevnim pojačalom. Danas ih se može kupiti na eBayu i za duplo višu cijenu.

Sada je ista kompanija odlučila predstaviti još kvalitetnijeg nasljednika, ali i sa još 'boljom' cijenom. Nove Orpheus slušalice stajat će čak 55.000 dolara, a moći će se kupiti sljedeće godine. Za otprilike isti iznos možete kupiti i Audijev terenac Q5.

No, Sennheiser takvu cijenu opravdava onime što predstavljaju, a to je vrhunac tehnologije i razina kvalitete koja je mjerilo za sve ostale koji rade slušalice.  U kompaniji kažu da su skoro 10 godina radili na tome kako bi modernizirali i usavršili ove elektrostatičke slušalice, a svaki par ručno će se proizvesti u Njemačkoj.

Što kupac dobije za tu cijenu?

Kao i prethodnik, ove su slušalice pravo umjetničko djelo, no umjesto drva, sada dolaze u kućištu od mramora koji su dopremili iz talijanskog grada Carrare. Slušalice se sastoje od čak 6000 dijelova, koji su posebno birani kako bi pružili najbolje audio iskustvo, a navode i kako su izradili pojačalo koje spaja prednosti cijevnog i tranzistorskog.

Kontrole su od jedinstvenog komada mjedi, a uključivanjem slušalica iz kućišta se izdižu vakuumske cijevi. Same slušalice dizajnom podsjećaju na originalne, ali sada izgledaju puno modernije, a Sennheiser navodi raspon od 8 Hz do 100 kHz, uz distorziju zvuka od 0,01 %.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • ragbijaš 04.11.2015.

    Jebate,koja greda.

  • A neću 04.11.2015.

    moje meduse za 200kn bolji zvuk od tih :p

  • MAX 2010 04.11.2015.

    toliki audiofil biti ?......bojim se da u praksi nema ljudi koji čuju tu "kvalitetu"....

Komentiraj...
Vidi sve komentare