To je to što me zanima!

Musk šalje rakete kao na traci: Vikend koji će ući u povijest

Moć Muskovih raketa i njihov napredak vidljivi su iz misije u misiju, a SpaceX već sad ima 50 misija u planu koje će postajati sve jeftinije, dok je Muskov konačni cilj Mars
Vidi originalni članak

Kako se čini, svako novo lansiranje raketa za Muskov SpaceX po nečemu ulazi u povijest, a tako je bilo i ovog vikenda. Njegova kompanija je odgodu lansiranja prvog bugarskog satelita pretvorila u priliku da prvi put lansiraju čak dvije rakete unutar 48 sati. 

Obje misije bile su potpuni uspjeh jer su nakon slanja tereta vratili i obje rakete na Zemlju kako bi ih mogli koristiti i treći put. 

Bugarska se u petak pridružila popisu zemalja sa svemirskim letjelicama, a u nedjelju je SpaceX lansirao novih 10 satelita za Iridium. Ova kompanija planira postaviti 75 satelita u orbitu kao dio komunikacijske mreže NEXT.

Iako su oba slijetanja za rakete bila izazovna, Musk je bio presretan uspjehom i nastavkom razvoja sustava za slijetanje. No, pritom je rekao i da imaju prostora za napredak. Musk želi da budu toliko brzi u slanju raketa da ih ne stignu ponovno prebojiti. A razvoj tehnologije recikliranja raketa u budućnosti će samo smanjiti cijenu slanja tereta u svemir. 

Idi na 24sata

Komentari 16

  • Stanga Železni 26.06.2017.

    Hrvatska treba puno više poraditi na našem raketnom pogonu tak da ja berem grozdje a ne da mi ga tuča pobere aj bok

  • Hiroo_Onoda 26.06.2017.

    Sigurno bude predsjednica objavila kako uskoro lansiramo satelit u orbitu. Ona je i inače sklona naučnoj fantastiki.

  • pulizg 26.06.2017.

    Sad treba u jednu raketu stavit sve one budale koje su uvjerene da je zemlja ravna ploča.a ima ih i na ovom portalu

Komentiraj...
Vidi sve komentare