To je to što me zanima!

Na Facebook ne može seks, ali može snimka dječjeg nasilja

Dio Facebookovog pravilnika svijetu je otkrio bivši zaposlenik oDeska, tvrtke koja uklanja neprikladni sadržaj. Za svoj posao primao je samo jedan dolar po satu
Vidi originalni članak

Prvi puta je javno objavljen Facebookov pravilnik o cenzuri u kojem stoji kako uklanjaju sve sadržaje koji prikazuju golotinju dok su dozvoljene fotografije umrlih i osakaćenih, piše TG Today

Dio pravilnika svijetu je otkrio bivši zaposlenik oDeska, tvrtke zadužene za uklanjanje neprikladnog sadržaja. Za svoj posao primao je samo jedan dolar po satu. Priznao je kako je Facebook svojim zaposlenicima nalagao da uklone sve prikaze seksualnog čina iako na njima nema golih dijelova tijela. Što se tiče rasističkih komentara Maine Derkaoui (21), podrijetlom iz Maroka, tvrdi ih kako Facebook uopće ne tolerira te moraju što prije biti obrisani. Ipak, dozvoljeni su ako su napisani u humorističnom ili ironičnom kontekstu. 

Nelogičnost u pravilniku je i ona o zabrani fotografija za koje ocjenu traže korisnici, a koje prikazuju ljudi jedne pored drugih, ili besvjesne ili usnule pijane osobe "kojima je nešto nacrtano na licu".  Fotografije ili snimke djece koja fizički nasrću jedni na druge dozvoljene su, osim ako je snimka objavljena kako bi se nastavilo maltretiranje nekoga tko je na snimci žrtva.

Marokanac je ogorčen jer mu tvrtka nikada nije izričito rekla da je društvena mreža njihov klijent i da zapravo radi za Facebook. Tvrdi kako obje kompanije iskorištavaju ljude Trećeg svijeta. Facebook se nakon objave dijela pravilnika oglasio priopćenjem u kojem činjenicu da podatke korisnika prosljeđuje nekom trećem opravdava ''milijunima prijava sadržaja koje svaki dan zaprima''. 

Idi na 24sata

Komentari 20

  • bego_26 23.02.2012.

    oDesk nije tvrtka koja uklanja sadrzaj sa Facebook-a. To je tvrta koja se bavi posredovanjem u freelance poslovima. Netko (Sa facebook-a) je objavio posao na oDesku, Marokanac se prijavio i dobio posao jer je stavio tako malu cijenu, mogao je da stavi i $10 po satu ali nije i sad se zali.

  • Philo 23.02.2012.

    Gledaš film na računalu, slušaš muziku na računalu, tražiš ljubav na računalu, igraš se na računalu, radiš na računalu a kad nisi na računalu onda si na mobitelu.

  • ispravak_navoda 23.02.2012.

    spomene se sex i nitko vise ni ne primjecuje da vam krse prava.... "Facebook se nakon objave dijela pravilnika oglasio priopćenjem u kojem činjenicu da podatke korisnika prosljeđuje nekom trećem opravdava ''milijunima prijava sadržaja koje svaki dan zaprima''. "

Komentiraj...
Vidi sve komentare