To je to što me zanima!

Najbolji britanski DJ odlazi preko bare i prelazi u - Apple

Britanske radio-valove potresa vijest da je omiljeni voditelj i DJ, Zane Lowe, emigrirao u SAD kako bi radio na tajnom glazbenom projektu za Apple
Vidi originalni članak

Nakon gotovo 13 godina za kormilom večernjeg programa BBC-jevog Radija  1, Zane Lowe od ožujka napušta Otok i prelazi preko Atlantika u – Apple.  

Tijekom dugogodišnje karijere Lowe je intervjuirao najveće glazbene zvijezde današnjice, a s nekima je i nastupao, pa je tako bio na turneji s Prodigyjem, Kasabianom, Skrillexom, otvarao koncerte za Foo Fighterse i Muse, otkrivao nove bendove, a njegov glas u eteru Radija 1 postao je dijelom britanske svakodnevice.

Iako nije objavljeno u kojoj funkciji Lowe dolazi u Apple, spekulira se da tvrtka želi poboljšati svoj iTunes radio koji je do sada funkcionirao kao streaming servis prema personaliziranom algoritmu koji predviđa glazbeni ukus korisnika, no bez ikakvog drugog programa u eteru. 

Druga pretpostavka je da će Lowe novim programom zamijeniti  iTunesov program 'Single of the week' koji je promovirao nepoznate bendove, a nedavno je ugašen nakon 11 godina emitiranja.

Ovom akvizicijom Apple je čini se i dalje odlučan u namjeri da se nametne ne samo svojim uređajima za reprodukciju glazbe nego i kao selektor, iako je posljednji takav posluša neslavno propao kada je automatskim uploadom novog albuma U2 razljutio vlasnike iPhoneova diljem svijeta. 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • duje912 23.02.2015.

    a šta će mu ta kapa????

  • Kulen_1 20.02.2015.

    Jos jedna glupost iz Appla. Ipak je Sammy preuzeo firmu od Dr. Drea pa su se jabukovci ukakali...

Komentiraj...
Vidi sve komentare