To je to što me zanima!

Najpoznatiji kombi: VW otkrio novu generaciju slavnog T6

Niti jedan kombi u povijesti nije značajan kao VW Transporter. Prve generacije su danas cijenjeni oldtimeri, a posljednji se prodao u čak dva milijuna primjeraka
Vidi originalni članak

Trinaest godina Volkswagen je na tržištu držao uspješni kombi T5, tako da je premijera njegova nasljednika zaista velik događaj. 

T6 nastavlja s pričom o uspjehu ikone generacija 20. stoljeća i omiljenog poslovnog vozila 21. stoljeća. Novi model nije tako radikalan korak prema naprijed tako da se pretpostavlja kako će ovo biti samo prijelazna generacija koja će se na tržištu zadržati mnogo kraće nego prethodnici, otprilike šest, sedam godina. Iako je većina karoserije, posebice prednji dio, u potpunosti izmijenjen, T6 uvelike nalikuje svojem prethodniku. I u unutrašnjosti su dimenzije i volumen prtljažnika, odnosno teretnog prostora (do maksimalno 4,4 kubika) ostale iste. Ipak, kabina je potpuno izmijenjena te sada djeluje modernije i mnogo bogatije. Posebno kada se radi o luksuznoj putničkoj izvedbi Multivan. Novost je i model u dvije boje koji cilja na mlađe aktivne kupce i podsjeća na slavne modele iz prošlosti. Za pogon je raspoloživo  šest motora koji se mogu kombinirati s ručnim ili DSG mjenjačem. Njihova snaga iznosi od 84 do 204 KS. T6 donosi i najmodernije sigurnosne sustave, poput adaptivnog tempomata i automatskog kočenja u nuždi. 

Volkswagen

Idi na 24sata

Komentari 22

  • tuna111 03.05.2015.

    moja životna želja je imati t1, onaj sa 15 stakala, al kad vidim cifru za koju se prodaje, ne znam možda dobijem na lotu.

  • hende007 26.04.2015.

    Original je ipak klasik, neponovljiv.

  • nikluk20 26.04.2015.

    ništa kao orginal...nije stvar u kombiju nego u načinu života....

Komentiraj...
Vidi sve komentare