To je to što me zanima!

NASA će javiti kad vam iznad kuće prolazi svemirska postaja

Tko se iz Hrvatske prijavi za uslugu Spot the Station može vidjeti kada će postaja proći iznad Požege, Pule, Vinkovaca, Splita ili Zagreba. Postaja se vidi golim okom
Vidi originalni članak

Spot the Station je nova usluga NASA-e. Korisnicima e-mailom ili SMS-om javljaju o kretanju svemirske postaje. Dostupan je izbor više od 4600 lokacija na Zemlji, a među njima se može odabrati i Hrvatska u kojoj su dostupne obavijesti za Požegu, Pulu, Split, Vinkovce ili Zagreb. 

Tko se prijavi za obavijest, nekoliko sati prije znat će kada će postaja proći iznad njihovih glava. Može se birati želite li postaju, koju je moguće vidjeti golim okom, vidjeti ujutro ili navečer. U obavijesti ćete dobiti iz kojeg smjera će se vidjeti, koliko će dugo biti iznad vašeg područja. Iz NASA-e kažu kako se postaja brzo kreće, a veličinom i po količini svjetlosti slična je Veneri. 

Idi na 24sata

Komentari 9

  • LukaPuklavec 09.08.2014.

    je li moguce da se postaja i vidi sada u noci kao neka zvjezda ali da treperi na zapadu ??

  • registrykiller 05.11.2012.

    Za sve one koji žele gledati ISS, a na android-u su skinite app ISS Detector koja je najbolja app od hrpe njih i ona će vas obavijestiti o svakom preletu koji je vidljiv sa vaše trenutne pozicije gdje se god nalazili, bilo ujutro ili na večer. Također ima bazu podataka o svim ostalim satelitima poput onih Iridium koji znaju reflektirati bljeskove i preko -8 magnitude.

  • DamirKuća 05.11.2012.

    Par puta sam vidio smerisku postaju iz Varaždina. Prije 4 godine , negdje 2 puta.. vidla se na 10 sec , odbljesak od sunca i onda nestalo. Zašto su stavili Požegu , Zagreb ?? bezveze

Komentiraj...
Vidi sve komentare