To je to što me zanima!

NASA naredila tri izvanredna izlaska u svemir za astronaute

Astronauti će morati u izvanredne svemirske šetnje kako bi zamijenili pumpu za hlađenje sustava. Nadaju se da će uspjeti sve obaviti u dva, a ne u tri izlaska
Vidi originalni članak

NASA je naredila niz izvanrednih svemirskih šetnji u kojima će astronauti popraviti sustav hlađenja na Međunarodnoj svemirskoj postaji. Ovi ogromni radovi trebali bi trajati do Božića, a astronaute čekaju tri svemirske šetnje. 

NASA je u utorak odlučila kako će dvojicu Amerikanaca što prije poslati izvan postaje da zamijene pumpu s pokvarenim ventilom.

Astronaut Rick Mastracchio na Twitteru je napisao kako će sljedeći tjedan imati gužvu te da neće biti previše tvitanja iz svemira. 

Popravci su toliko bitni i da su preuzeli prioritet nad lansiranjem opskrbnog leta iz Virginije. Let privatne kompanije Orbital Sciences sada je prebačen za sredinu siječnja. NASA se nada da će radove obaviti u dvije šetnje te da za treću neće biti potrebe. Pumpa koju mijenjaju koristi se za hlađenje opreme u postaji i izvan nje. 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • pitončina 18.12.2013.

    ne bi ja izlazio....

  • kondor1980 18.12.2013.

    Neka samo paze da im kutija s gedorama ne padne, mogla bi ozljediti nekoga na zemlji ili nedaj Bože ubiti! Recimo karamarka!

  • nugle 18.12.2013.

    nije demokratski , ali je nužno - hhahahahaha

Komentiraj...
Vidi sve komentare