To je to što me zanima!

Nasa sjajnim crtićem pokazuje kako će uzeti komad asteroida

Lov na asteroid jedna je od najbitnijih misija NASA-e, a uz samu letjelicu koja će to obaviti, planiraju misiju u kojoj će NASA doći do asteroida i uzeti uzorak za analizu
Vidi originalni članak

NASA se posljednjih godina sve više oslanja na animacije koje bi običnoj javnosti trebale približiti njihove misije i istraživanja kojima se bave. I dok je Hollywood i dalje miljama daleko, najnoviji video iz NASA-e s dramatičnom glazbom, kao iz nekog SF spektakla, pokazuje kako će izgledati jedna od budućih najbitnijih misija američke svemirske agencije. 

NASA je ranije pokazala kako planiraju uloviti manji asteroid i dovući ga bliže Zemlji. Nova animacija otkriva konceptnu misiju u kojoj će astronauti u novoj letjelici Orion doći do tog 'preseljenog' asteroida. Orion će se spojiti s drugom letjelicom, a astronauti će potom obaviti nekoliko svemirskih šetnji kako bi istražili asteroid, uzeli nekoliko uzoraka i vratili se sigurno na Zemlju. Cilj ove misije je bolje razumjeti asteroide, meteore i druga tijela u našoj blizini.

NASA navodi kako će ova misija uključivati niz novih tehnologija, ali i one koje su tek u razvoju, poput novih pogona. Trenutno se analizira više od 400 raznih odgovora tvrtki, sveučilišta i javnosti za svaki tehnički dio ove misije.

Pogledajte kako NASA planira uloviti i istražiti manji asteroid

Idi na 24sata

Komentari 15

  • DanijelSrpak 27.08.2013.

    a sada crtić kako osloboditi siriju.....

  • Sir Crocodile 27.08.2013.

    ma sve će to tako bit kako oni planiraju

  • 26.08.2013.

    Toliko bačenih novaca a kamenja puna planeta. hahaha.

Komentiraj...
Vidi sve komentare