To je to što me zanima!

Nema "zime" za Apple: iPad ruši rekorde za prednarudžbe

Appleov novi tablet od petka kreće u službenu prodaju. Analitičari predviđaju da će ih ove godine prodati 65,6 milijuna. Također se predviđa i daljnji rast dionica Applea
Vidi originalni članak

Appleov novi iPad u prodaju kreće u petak, a prednarudžbe za tablet ruše rekorde. Kako javlja Reuters, vrijeme čekanja za isporuke produžilo se na dva do tri tjedna, a očekuje se da će Apple ove godine prodati 65,6 milijuna iPada. 

Novi tablet predstavili su prošlog tjedna, a uz očekivanja rekordnih prodaja, analitičari očekuju da će sljedeće godine prodaja narasti na čak 90,6 milijuna iPada. 

Uz veliku popularnost iPada, konkurencija će se morati dodatno pomučiti kako bi pomutili račune Appleu. Cijena novog tableta pomoći će Appleu da zadrži vodeću poziciju, a analitičari očekuju i novi prodor u poslovno i obrazovno područje. Smatraju kako će glavni izazov za Apple biti Windows 8 i tableti na novom operativnom sustavu.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • sniper1212 15.03.2012.

    Ja sam programer i radim u jednoj malo vecoj firmi u njemackoj. Imamo svasta ovdje. Od FreeBSDa, Linuxaa do Windows8 i razlicitih Apple Systema. Od ThinClienta do Servera sa 92GB RAMA... Od starih nokija, do najnovijih uredjaja kao Ipad1/2, svi Iphoniii, Samsung Padovi, Asus Transformer, Asus Transformer Prime itd.. Kad bi mogao birati izmedju Tranformer Prime i IPad2, definitivno bi uzeo Tranformera! Jebes Pad sa kojim nekogu otici do frenda, spojiti ga sa USBom na komp i kopirati filove, bez da moram prvo na komp instalirati extra software. Ajd da ima MicroSD karticu, ali nema ni to! A transformera ustekam gdje hocu, ponasa se kao ustekan usb stick! Ima MicroSD Karticu, Android!!, pravu tastaturu za pristekat sa kojom se moze i zaklopiti i ima extra bateriju unutra.. Bez struje 18 sati!! itd.. Nerazumijem zasto kupiti skuplju stvar koja ima manje mogucnosti!

  • nano1986 14.03.2012.

    Ne znam zasto vecina od vas sere po Apple uređaijima kad ih nikada niste ni imali u rukama. Frustrirani ste jer ih si ne mozete priustiti ili je neka druga stvar u pitanju ? Nisam nikakav apple fanboy...Ja koristim tablet i smartphone (Samsung) koji su bazirani na Androidu...ali izjaviti da je Ipad njesra stvarno nema veze s mozgom

  • Palmira2 14.03.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare