To je to što me zanima!

Nemaju granica: Rusi pretvorili Bentley u najluksuzniji 'tenk'

Rusi su poznati po brojnim YouTube ludorijama, a najnoviju bit će teško nadmašiti. Naime skupina entuzijasta pretvorila je jedan od najlukuznijih automobila na svijetu u 'tenk' s gusjenicama
Vidi originalni članak

Ovakvo nešto moguće je samo u Rusiji. Skupina ruskih entuzijasta okupljena oko auto blogera Konstantina Zaruckina i njegovog YouTube kanala AcademeG na Bentley Continental GT ugradila je gusjenice te tako luksuzni kupe pretvorila u moćno i vrlo brzo terensko vozilo. Automobil, doduše, više ne može pojuriti 321 km/h kao u originalnom izdanju, no i brzina od 130 km/h koliko je na prvim testiranjima postiglo ovo vozilo impresivna je za jedan 'tenk'.

Projekt pretvaranja luksuznog britanskog automobila u vozilo s gusjenicama trajao je više od godinu dana. Ruski majstori suočili su se s mnogo problema. Zbog gusjenica isprva nisu imali mjesta za vrata na automobilu, a kad je taj problem, riješen gusjenice su često otpadale tijekom prolaska oštrih zavoja. Nakon što je projekt završen, Rusi su ovo vozilo nazvali Ultratank.

Njegovi kreatori snimili su i detaljan polusatni video o tome kako je vozilo nastalo, s kakvim su se problemima suočili tijekom razvoja i što sve gotovi “tenk” može. Video je na YouTubeu odmah postao viralan, a do sada je skupio 3,1 milijuna pregleda. Kanal AcademeG ima 4 milijuna pretplatnika unatoč tome što video zapise objavljuju uglavnom na ruskom jeziku. 

Idi na 24sata

Komentari 20

  • ZgZoki 02.10.2019.

    e je fakat idioti, naprave ovakav zahvat na ovakvom autu i onda umjesto da odu negdje u prorodu da se vidi ucinkovitost takvog vozila, oni ganjaju brzinske testove po ravnom asfaltu ?!!? e pa .....

  • zveko 01.10.2019.

    Jadnoga li članka, na automobil montirali gusjenice i to je odmah tenk. Neki dan sam vidio tenka kako vrši kukuruz, a poslije je jedan tenk orao tu zemlju. Vidio sam i kako tenk gura brdo zemlje i kopa jarak.

  • zx6r-2001 30.09.2019.

    tenk?onda je i bager sa gusjenicama tenk...

Komentiraj...
Vidi sve komentare