To je to što me zanima!

Nije imao novca za pravi Aston Martin pa ga odlučio isprintati

Aston Martin DB4 prodaje se i za nekoliko stotina tisuća dolara, a Ivan Sentch s Novog Zelanda odlučio je uz pomoć 3D printera sam krenuti u izradu svoje replike
Vidi originalni članak

San Ivana Sentcha s Novog Zelanda bio je posjedovati Aston Martin DB4, no kako se taj automobil prodaje i za nekoliko stotina tisuća dolara, znao je da se to nikad neće ostvariti. 

No, u međuvremenu su stigli i 3D printeri te je Sentch sam odlučio ostvariti svoju želju. 

Od prosinca prošle godine Sentch radi na replici ovog klasika i to dio po dio. Pritom mislimo doslovno na sitne dijelove. Kako se za printanje koristi Solidoodle 3D printerom koji može printati elemente veličine 10,5x10,5 cm, Sentch ih potom mora lijepiti na drveni okvir kako bi dobio cijeli oblik. Trenutno mu je ostala još četvrtina automobila za završiti, a potom će napraviti kalup od fiberglasa. Nakon toga ga čekaju još mjeseci rada na kalupu dok ne bude savršen. Za mehaničke dijelove koristit će dijelove s Nissana Skyline GTS iz 1993. godine. 

Za Solidoodle kaže da prije ovog projekta nije imao iskustva u 3D printanju, ali mu je pomoglo znanje CAD-a. 

O ovakvom projektu je razmišljao već nekoliko godina, ali obitelj mu je sve te planove stavila na čekanje. Sada kaže da samo printanje nije zahtjevno, kao ni priprema sljedećih elemenata, ali naporno mu je brušenje i lijepljenje. 

U svakom slučaju, bit će zanimljivo vidjeti kako će izgledati konačni proizvod.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • antesutalo7 06.08.2013.

    Nek meni isprinta jednu novu sedmicu :D

  • Relic 06.08.2013.

    funkcionalniji će bit onaj koji ja izvučem na A4 formatu iz svog printera...

  • ssokre_zg 02.08.2013.

    hahahah kakav car, svaka čast na ideji :D

Komentiraj...
Vidi sve komentare