To je to što me zanima!

Nova Googleova usluga nudi vam nadzor aktivnosti računa

Aktivnost računa nudi informacije o preglednicima, koliko ste poruka primili/poslali, ali i iz kojih država ste se ulogirali. Kritičari kažu da sustav u biti ne govori ništa
Vidi originalni članak

Google je svojim korisnicima u srijedu ponudio novu uslugu pod nazivom Account Activity, ili aktivnost računa, koja vam nudi podatke o svim stranicama koje ste posjetili (ako ste Googleu dopustili da tu aktivnost prati), koji ste preglednik pritom koristili, koliko ste e-mailova primili i poslali i slično. Sve što trebate jest posjetiti ovu stranicu i slijediti upute.

Kako objašnjavaju u Googleu, ako znate više o svojim aktivnostima, moći ćete lakše i bolje zaštiti svoj račun. Ako, na primjer, primijetite da ste se ulogirali iz država u kojima nikad niste ni bili ili s uređaja koje uopće ne posjedujete, možete odmah promijeniti svoju lozinku i povećati stupanj zaštite.

Neki se stručnjaci ipak pitaju koliko je ova nova funkcija zapravo korisna. Christopher Mims iz MIT-ova Technology Reviewa tvrdi da je zapravo riječ o prozirnom Googleovu pokušaju da pokaže koliko se razlikuje od Facebooka jer korisnicima otvoreno govori koliko zna o njima. Međutim, zapravo im ne govori ništa, piše Mims, koji Account Activity naziva "beskorisnom hrpom prekuhane hrane", prenosi Večernji.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare