To je to što me zanima!

Nova igračka za Trumpa: Samo mora izdržati do kraja mandata

Postojeći helikopteri u predsjedničkoj floti temelje se na nekoliko desetljeća starim letjelicama, a novi će biti opremljen najmodernijim sustavima i bazira se na helikopteru kompanije Sikorsky
Vidi originalni članak

Donald Trump će se 2020. godine moći voziti u potpuno novom predsjedničkom helikopteru, ako uspije do tada izdržati u Bijeloj kući. U 1,24 milijarde dolara vrijednoj modernizaciji predsjedničke flote, novi helikopter ovih je dana krenuo na prvi probni let. 

Radi se o helikopteru Sikorsky VH-92A koji se temelji na S-92 helikopteru koji je u službi od 2004. godine. No, za potrebe predsjednika SAD-a nadogradit će ga posebnim interijerom i državnim sustavima. Letjelicu čeka još 250 sati probnih letova u pogonima Lockheed Martina.

Kad ga preuzme Bijela kuća, helikopter će moći koristiti bilo gdje u svijetu i letjet će danju ili noću te u teškim vremenskim uvjetima. Ako ga treba transportirati, za to će biti zadužen teretni zrakoplov C-17. 

Da bi zadovoljio predsjednika, dobit će vojni komunikacijski sustav koji osigurava simultanu i sigurnu komunikaciju kratkog ili dugog dosega, ali i nezaštićenu glasovnu i podatkovnu vezu. Isto tako, njegove podatke moći će primati druge agencije i prateće letjelice. 

Sikorsky će inače proizvesti dvije testne letjelice, a potom i četiri konačna modela, dok još treba finalizirati planove za preostalih 17 letjelica, prenosi Daily Mail.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • 09.08.2017.

    još malo i nece mu trebat otići će iz bijele kuće

  • scythe 09.08.2017.

    ... "ako uspije do tada izdržati u Bijeloj kući ..." Čemu to? Trump će biti predsjednik do 2024 ... ustvari; to znači da će mu mandat završiti približno u isto vrijeme kad i našoj predjednici.

  • SamoJako555 09.08.2017.

    Neka. Predsjednik treba pravu pilu imati

Komentiraj...
Vidi sve komentare