To je to što me zanima!

Novi Touareg je najmoćniji i najnapredniji Volkswagen ikad

Ovo je prvi Volkswagen potpuno prilagođen digitalnom dobu i generaciji, pa će vozače dočekati veliki ekran od 15 inča. Širi je i duži te pun radara, kamera i senzora, a dolazi s V6 dizelom od 231 i 286 KS
Vidi originalni članak

Volkswagen Touareg, najveći SUV Volkswagena do sada je u dvije generacije prodan u gotovo milijun primjeraka, a treća generacija koja je upravo predstavljena u Kini je posebno impresivna. Novi Touareg je najmoćniji i najnapredniji Volkswagen koji je ikada napravljen.

Vanjski dizajn je upečatljiv, no unutrašnjost je još posebnija. Kako u VW-u tvrde ovo je prvi Volkswagen potpuno prilagođen digitalnom dobu i generaciji. U unutrašnjosti dominira ogroman dodirni zaslon od 15" (velik kao na prosječnom laptopu) koji je uklopljen s digitalnim instrumentima od 12" i impresivnim head up zaslonom. U VW-u tvrde da je automobil poput naprednog pametnog telefona na kotačima i brojnim se funkcijama prilagođava svojim korisnicima.

Auto je duži i širi, unutrašnjost je mnogo prostranija, a prtljažnik sada prima čak 810 litara. Touareg je prepun radara, kamera, senzora i sustava za pomoć u vožnji, ima i infracrvene kamere kao bi otkrivao opasnosti u mraku. Tu su i prilagodljiva LED Matrix svjetla. 

Automobil je čak 106 kilograma lakši od prethodnika. Opremljen je sustavom upravljanja na sve kotače i naprednim ovjesom ( u ponudi je zračni) što bi trebalo jamčiti vrhunske vozne osobine. Na početku će se nuditi s dizelskim V6 motorima snage 231 i 286 KS. Kasnije V6 dolazi benzinac s 340 KS te impresivni top model, V8 dizel s čak 421 KS. U ponudi će biti i plug in hibridna verzija s 367 KS. 

Jedan Volkswagen Touareg je na svoju premijeru u Pekingu stigao cestom iz Slovačke. Automobil je prevalio 16.500 kilometara u 21 danu što je bio svojevrsni završni ekstremni test za auto. Cijene automobila još nisu poznate, a u prodaju stiže na ljeto.
 

Idi na 24sata

Komentari 71

  • zmaajo 24.03.2018.

    Čemu one puste geo karte isprid timuna!?

  • Van Nostrand 24.03.2018.

    Ovo se nakon 5 godina kupi u faterlandu za 15k€. Najskuplje kante najbrže pojeftine. Zamisli da platiš 80 000 €, a za 5 god možeš dobit 15. Koje bacanje love

  • davor430 23.03.2018.

    Bas je ruzan i bezlican....ko i svaki vw do sad pa ni ovaj nije iznimka...lose su to odradili

Komentiraj...
Vidi sve komentare