To je to što me zanima!

Novi VW Touareg: Vizualno je širi, ekonomičniji i opremljeniji

VW je u Pekingu otkrio novi Touareg s ugrađenim tehnologijama za smanjenje potrošnje goriva i sigurniju vožnju te opremljeniju i luksuzniju unutrašnjost
Vidi originalni članak

Najveća novost na prednjem dijelu su veći farovi s bi-ksenon svjetlima, koja dolaze serijski, te dublja rešetka hladnjaka s četiri umjesto dvije vodoravne linije, što je sve novi Touareg učinilo vizualno širim. Redizajnirani odbojnik i straga Touareg čini širim nego prije, u njega su integrirali difuzor, između ispušnih cijevi te LED maglenke. Osim novog izgleda, Touareg je dobio nove sigurnosne sustave, pa serijski dolazi s automatskim zakočenjem vozila poslije sudara i funkcijom krstarenja u automatskome mjenjaču s osam stupnjeva.

To omogućuje korištenje kinetičke energije vozila u vožnji kako bi se smanjila potrošnja goriva. Za bolju ekonomičnost start/stop je serijski, baš kao gume malog otpora, a TDI motori imaju filtar čestica s AdBlue aditivom. Ulazni motor ostaje 3.0 V6 TDI s 204 KS, koji prosječno troši 5,5 l/100 km, a snažnija verzija je s 245 KS pojačana na 258 konjskih snaga.

Idi na 24sata

Komentari 41

  • FranoBilobrk 17.06.2014.

    Moj bmw530d trosi 6.5litara a posto ovaj ima generaciju novih motora vrlo moguce

  • pumpi 28.04.2014.

    ovo koda je facelift samo

  • brazzer 27.04.2014.

    kramp bio - kramp ostao

Komentiraj...
Vidi sve komentare