To je to što me zanima!

Objavili sjajan doodle: Google poželio sretan Dan neovisnosti

Dizajner Vedran Klemens za Google je nacrtao doodle, kojim nam internetski div čestita Dan neovisnosti. Riječi hrvatske himne odlučio je ugraditi u njihov logo
Vidi originalni članak

Google nam je u srijedu poželio sretan Dan neovisnosti, promjenom svog loga koji na kreativan način slavi Hrvatsku. Doodle je Googleov način da obilježe razne prigode ili obljetnice, a danas su se odlučili za kreativni uradak dizajnera Vedrana Klemensa, koji živi u Zagrebu. 

On je za Google i objasnio kako nije htio koristiti nacionalne simbole kao glavnu temu, jer bi to bilo preočito te se odlučio na riječi hrvatske himne koje je ugradio u oblike Googleova loga. Tako je svako slovo jedna zasebna slika.

Slovo G spaja siluetu Hrvatske s prvim riječima himne Lijepa naša, a inspiraciju za ostala slova također je pronašao u himni (sinje more, planine i njive koje sunce grije...). Jedini simbol koji nema veze s himnom je crveni kvadrat, jedan od naših najprepoznatljivijih simbola. 

Za kraj je dodao kako je htio napraviti ilustraciju koja će biti vedra i optimistična. 

Idi na 24sata

Komentari 38

  • ćeprolje 08.10.2014.

    Čestitka googlu

  • Halo Bing, kako brat 08.10.2014.

    Hvala Google! Sretan vam svima dan nezavisnosti. Naročito još živim braniteljima. PREVARENIM braniteljima, pogotovo invalidima,, koji sigurno nisu razmišljali da svaki dan gutaju blato i prašinu rovova, gledaju svoje mrtve i obogaljene prijatelje, te čekaju metak ili geler za OVAKVU NEZASVISNOST. Čestitka i familijama izginulih branitelja, sa nadom da su njihovi najbliži sad na nekom boljem svijetu gdje nema tuge, boli i PREVARE. I čestitam dan nezavisnosti svim Hrvatima i građanima RH pogotovo mladima koji, njih 8 do 10 tisuća godišnje, odlaze bliže ili daleko od NEZAVISNE Hrvatske u potrazi za mjestom i zemljom gdje od svoje plače mogu normalno živjeti. Čestitka i oko 400000 nezaposlenih, 100000 onih koji rade a plaču ili ne vide ili vide tu i tamo..... Čestitam i dan nezavisnosti svima bolesnima koji se zbog preskupih lijekova i zdravstvenih usluga, NE MOGU liječiti.....Ukratko, čestitam svima, osim onima, političarima naravno, koji su Hrvatskoj takvu nezavisnost priuštili... A i njima,, političarima isto hvala.

  • kakogod 08.10.2014.

    kad će naši mediji shvatiti i razumijeti da google razne obljetnice i čestitke, a tiču se hrvata i hrvatske, objavljuje samo na google.HR... ovoga NEMA na google.ORG, google.UK, google.DE...

Komentiraj...
Vidi sve komentare