To je to što me zanima!

Osvojite 50.000 dolara ako prvi sastavite uništene dokumente

Bit natječaja "Shredder Challenge" je da američke sigurnosne službe dođu do tehnike koja će što jednostavnije rekonstruirati spise uništene rezačima dokumenata.
Vidi originalni članak

Američka agencija DARPA poziva te nudi 50.000 dolara nagrade računalnim znanstvenicima, entuzijastima u slaganju puzzli te svima drugima koji vole rješavanje složenih problema, a u stanju su sklopiti dokumente isjeckane na sitne komadiće.

Bit natječaja "Shredder Challenge" je da američke sigurnosne službe dođu do tehnike kojom bi se na što jednostavniji način moglo rekonstruirati spise uništene rezačima dokumenata.

Stoga je DARPA objavila posebne 'puzzle'  koje svi zainteresirani mogu riješiti do 4. prosinca te tako osvojiti nagradu.

Shredderov izazov sastoji se od rješavanja pet nejednako teških zadataka, a okušati se možete na internetskoj stranici www.shredderchallenge.com.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • mladensa 01.11.2011.

    Entries may only be submitted by a registered participant, who must be a permanent resident or citizen of the United States and 18 years of age or older at the time of registration.... Hoće neko da prevede urednicima?

  • BlackRaven 01.11.2011.

    LOL , koj i vic, ako si u stanju napisat taj software koje će sastavit shreddanu stranicu - vjerojatno je na njoj informacija koja vrijedi 50 milja , a ne 50 tisuća zelembaća.. Tako da - ne hvala ,lol. Podebljaj malko ponudu jer ovo je tak niska cifra da je uvredljiva....

  • basshunter 01.11.2011.

    ja neznam koji ste vi likovi na 24 sata?! pa to je samo za americke stanovnike !!!! hallo?! procitajte prije nego pisete gluposti!

Komentiraj...
Vidi sve komentare