To je to što me zanima!

Otac interneta: Sve što imamo na računalima mogli bi izgubiti

Sadašnji hardver i softver zastarjet će i postati nefunkcionalan pa se bojim da buduće generacije neće ništa znati o 21. stoljeću jer ćemo ući u "digitalni mrak"
Vidi originalni članak

Vint Cerf, čovjek kojeg nazivaju i "ocem interneta", rekao je kako je zabrinut da će sve fotografije i dokumenti koje spremamo na naša računala biti izgubljeni. 

- Sadašnji hardver i softver zastarjet će i postati nefunkcionalan pa se bojim da buduće generacije neće ništa znati o 21. stoljeću jer ćemo ući u "digitalni mrak".

Cerf trenutačno obnaša funkciju Googleova potpredsjednika, a svoje najveće strahove iznio je na konferenciji u San Joseu. Fokus svoga rada zato je stavio na rješavanje problema koji bi mogao izbrisati našu povijest, javlja BBC News.

- Naš život, naša sjećanja i pregršt važnih informacija postoje na našim diskovima ili "u oblaku", ali kako tehnologija napreduje raste i rizik da će sve to biti izgubljeno.

- Formati i dokumenti koje smo stvorili danas možda za nekoliko desetljeća više neće biti ni od kakve koristi jer današnji formati možda neće biti kompatibilni s novim hardverom i softverom. Može nam se dogoditi da stvorimo arhive digitalnog sadržaja za koje nećemo znati što sadrže niti ćemo ih moći otvoriti - upozorio je Cerf. 

Idi na 24sata

Komentari 58

  • GoranHelmrih 18.02.2015.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 5 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • h1gh_3nd 17.02.2015.

    Formati i dokumenti koje smo stvorili danas možda za nekoliko desetljeća više neće biti ni od kakve koristi jer današnji formati možda neće biti kompatibilni s novim hardverom i softverom..pa kako nešta moze novo moze ne funkcionirati sa starim softwerom i hardwero kad ce se bazirati na starom sustavu programu aplikaciji i opet bit kompatibilno s drugim...al serete bog te jebo

  • toma789 16.02.2015.

    Glupost. Sve što je važno se sprema u razne formate i pretvorit će se u odgovarajući oblik kada dođe do promjene tahnologije. A to što će nečije slike biti izgubljene, neće uništiti svijet.

Komentiraj...
Vidi sve komentare