To je to što me zanima!

Otkrili morske pse koji žive u aktivnom podvodnom vulkanu

Znanstvenici su nedavno otkrili populaciju morskih pasa koji žive u podvodnom vulkanu Kavachi, smještenom u južnom Pacifiku, u blizini Solomonskih Otoka
Vidi originalni članak

Morskim psima ponekad je teško izbjeći bliski susret s ljudima, ali postoji jedno mjesto gdje su 100 posto sigurni - aktivni podvodni vulkan.

Znanstvenici su nedavno otkrili populaciju morskih pasa koji žive u vulkanu Kavachi, smještenom u južnom Pacifiku, u blizini Solomonskih Otoka , piše Science Alert .

S obzirom da nitko nije siguran koliko često vulkan eruptira pa je to područje opasno za ronioce, tim istražitelja National Geographica u njegovu unutrašnjost spustio je podvodne robote s kamerama .

Ono što su snimile bilo je veličanstveno i gotovo neočekivano - raže, meduze i morski psi plivaju u vrućem i kiselom okruženju punom metana.

- Čovjek se zapita na koliko ekstremne uvjete su navikle ove životinje. Kakve su sve promjene morale proći i jesu li preživjeli samo najsretniji? Impresivno, jer ljudsko biće se takvom okruženju ne može niti približiti - rekao je član istražiteljskog tima Brennan Phillips.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • peter gordon 11.07.2015.

    To jasno dokazuje da su naucnici u krivu kada tvrde da neka planeta mora imati iste uvjete kao mi na zemlji da bi se stvorio zivot.

  • AntanasZinkievičius 11.07.2015.

    S obzirom da nitko nije siguran koliko često vulkan ERUMPIRA...

  • onotamo 11.07.2015.

    s razlogom su na nedostupnom mjestu za ljude tako treba i ostat...ostavite jadne zivotinje na miru

Komentiraj...
Vidi sve komentare