To je to što me zanima!

Ova mala kutija pretvorit će običan iPhone u pravi skener

Kad je zaklopljen Scanbox izgleda kao nekoliko listova papira, no nakon nekoliko sekundi rasklapa se u kutiju koja može poslužiti kao jeftina zamjena za skener..
Vidi originalni članak

Scanbox je minijaturna rasklopiva kutija koja može poslužiti kao idealna zamjena za skener slika, dokumenata, ali i 3D predmeta. Napravili su ga australski dizajneri Limemouse te predstavili na Kickstarteru gdje su za masovnu proizvodnju tražili 12,500 dolara, no u kratkom vremenu su prešli i 100.000 dolara tako da je budućnost Scanboxa svijetla. 

Scanbox bi trebao koštati oko 15 dolara, a dizajniran je tako da se maksimalno iskoristi svjetlo. Nekoliko trenutaka nakon što ga se sastavi, spreman je za korištenje. Na točno određenom dijelu na vrhu se postavlja telefon i može se koristiti. Skenersku kutiju su optimizirali za iPhone i njegovu kameru, no trebao bi raditi bez problema sa svakim mobitelom. 

Treba li vam više svjetla, skuplja verzija ScanBox Plus za 25 dolara će nuditi i LED osvjetljenje čime će ukloniti neke sjene. Autori su napravili i aplikaciju za mobitele koja će omogućiti skeniranje tekstova i spremanje dokumenata u PDF-u i to odmah u Google Docs.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Ovca009 20.06.2012.

    U ovu kutijicu se poslije mozes i posrat

  • zgzoo01 20.06.2012.

    koji debelizam...

  • mika_h 20.06.2012.

    svaka cast. naci ce se vec dosta budala koji ce dati 15 dolara za to.

Komentiraj...
Vidi sve komentare