To je to što me zanima!

Ovaj bug može onesposobiti iPhone preko Wi-Fi mreže

Otkriven je sigurnosni propust u iOS sustavu na čijem uklanjanju Apple već radi. Omogućava hakerima da se spoje na iPhone ili iPad te ga kontinurano pale i gase.
Vidi originalni članak

Skycure, tvrtka koja pronalazi mane u aplikacijama i sustavima, nedavno je otkrila sigurnosni propust u iOS sustavu . Naime, zbog tog propusta moguće je da vam se haker preko Wi-Fi rutera “poigra” s iPhoneom.

To se može dogoditi  kod nezaštićenih Wi-Fi mreža. Bug u konfiguraciji mreže uzrokuje da se svi iOS uređaji koji se spoje na tu mrežu blokiraju te postanu neupotrebljivi dok se ne udalje s mreže, prenosi Mashable .

Jednostavno rješenje da se zaštitite je da na svom uređaju isključite automatsko spajanje na otvorene Wi-Fi mreže. No, postoji još jedna mana iOS sustava, WiFiGate , koja bi omogućila hakerima da prisilno spoje vaš mobitel na Wi-Fi mrežu iako je to u postavkama onemogućeno.

Trenutačno ne postoji način za popraviti ovu manu no, Apple aktivno radi na uklanjanju problema. Posljednja verzija iOS sustava, 8.3,  već je poduzela korake u tom smjeru.

Zasad nema informacija o masovnom korištenju ovog propusta, ali kako je Skycure izašao javno s informacijama i detaljima, postoji dobra šansa da će netko iskoristiti slabu točku iOS-a.


Idi na 24sata

Komentari 23

  • CptNemo 28.04.2015.

    trebalo im je , samo 6 mjeseci za shvatiti XD..Ajede dobro, naći će se druga rupa, barem ih je iOs pun..Skunuli su s trona Microsoft po broju nepopravljivih kritičnih bugova u OS-u, čestitamo.

  • postopoto 27.04.2015.

    Meni se moj htc one m7 poceo sam od sebe gasiti i paliti. Ne trebaju mu wifi mreze, ni hakeri.

  • iPhone_1 27.04.2015.

    pitam se tko ne toliko retardiran da ima nezaključanu wifi mrežu?!? toliko o tome, a vjenča borba oko Apple i Samsunga i dalje traje. al sve se na kraju svodi pitanje ukusa i tko voli NEK izvoli.

Komentiraj...
Vidi sve komentare