To je to što me zanima!

Ovo su trenuci zbog kojih već stotine milijuna ljudi redovito prate esport natjecanja

Baš kao što zbog Messija mnogi gledaju nogomet, nadajući se trenutku magije, isto je i u esportu. Ovo su neki od trenutaka koji će ostati upisani u svjetski i regionalni esport kao trenutci magije.
Vidi originalni članak

Esport obilježavaju trenutci u kojima pojedinci ili ekipe rade izvanredne poteze i vraćaju se iz teških situacija. Doživjeti takav trenutak uživo upravo je ono zašto mnogi prate i nastavljaju pratiti esport. Baš kao što zbog Messija mnogi gledaju nogomet, nadajući se trenutku magije, isto je i u esportu. Ovo su neki od trenutaka koji će ostati upisani u svjetski i regionalni esport kao trenutci magije. 

Diago Parry

Jedan od najprepoznatljivijih trenutaka u svijetu borilačkih igara je”Perfect Parry” Daiga Umehare. U tijesnoj borbi, Daigo, igrajući kao Ken, suočio se s Justinom, koji je preuzeo ulogu Chun-Li. Obojica igrača bili su izjednačeni 1-1.

U posljednjoj rundi, Daigo se našao sa samo malo preostalog zdravlja, očajnički trebajući blokirati Justinov odlučujući završni potez kako bi sačuvao svoje šanse. Pokazujući izvanrednu preciznost i munjevite reflekse, Daigo je besprijekorno obranio sve Justinove napade, uzvratio s kritičnim udarcem koji je osigurao ne samo pobjedu u meču, već i u cijelom turniru.

Taj značajan događaj, zabilježen na videozapisu, brzo se proširio među zajednicom borilačkih igara, skupivši preko 20 milijuna pregleda. Ovaj jedinstveni ”Perfect Parry” urezan je u anale natjecateljskog igranja, predstavljajući vrhunac žestoke konkurencije i neusporedivog umijeća u žanru borilačkih igara. To je svjedočanstvo nepokolebljive odlučnosti i predanosti koju pokazuju igrači poput Daiga, koji neprestano guraju granice mogućeg i služe kao duboka inspiracija za sljedeću generaciju igrača.

XPeke Backdoor

XPekeov legendarni “Backdoor” urezao se u kolektivnu memoriju obožavatelja igre League of Legends kao jedan od najnevjerojatnijih trenutaka. Dogodilo se tijekom meča grupne faze na IEM Season 7 Katowice turniru 2013. godine, kada su se Fnatic i SK Gaming suočili u meču za koje pobjednika vodi u polufinale.

Već je prošlo 50 minuta igre, a SK Gaming se činio kao da glatko plovi prema pobjedi. Međutim, XPeke iz Fnatica imao je drugačije planove. U igri League of Legends, “backdooring” podrazumijeva tajno infiltriranje protivničke baze dok su oni zauzeti drugim aktivnostima na mapi, s ciljem brzog osvajanja pobjede.

Igrajući Kassadina, XPeke je prepoznao zlatnu priliku za izvedbu hrabrog backdoor manevra, izravno ciljajući uništenje protivničkog Nexusa. XPekeovo izvanredno postignuće i naknadno uništenje Nexusa rezultirali su spektakularnom pobjedom za Fnatic, čvrsto utvrđujući njegovo mjesto kao jedan od najnevjerojatnijih poteza u povijesti League of Legendsa.

Novo Preokret 

U finalu u FIFA-i 23 11. sezone A1 Adria League, četverostruki osvajač Tarik Novo bio je na korak do ispadanja. Njegov protivnik, Esad Memić, imao je meč prednosti u finalu jer su se njih dvojica već ranije susreli tijekom turnira i slavio je upravo Esad. 
Svi oni koji prate regionalnu FIFA scenu znali su da, ako je netko sposoban za takav preokret, to je Novo. U iduća tri meča nije imao pravo na pogrešku. Uz pregršt golova i preokreta, na kraju je ipak zasluženo slavio Novo i tako postao jedan od samo dva igrača u dugoj povijesti A1 Adria League s pet trofeja!

S1mple ace

U svijetu CS:GO-a, postizanje "ace-a" predstavlja vrhunac dominacije i simbolizira izvanredno postignuće u samostalnom eliminiranju cijelog neprijateljskog tima. Takva dostignuća izuzetno su rijetka u visoko konkurentnom svijetu CS:GO-a.
Ipak, Oleksandr "s1mple" Kostyliev, ugledni igrač iz ekipe Natus Vincere, nije bio zadovoljan samo jednim “ace-om”. Na IEM Cologne 2021, s1mple je oborio rekorde postigavši ukupno ČETIRI “ace-a” tijekom turnira, čime je potvrdio svoj status jednog od najvećih CS:GO igrača koji su ikad kročili na scenu.

S nevjerojatnom preciznošću, munjevitim refleksima i neumoljivom odlučnošću, s1mple je uspostavio dominaciju nad protivnicima, vodeći Natus Vincere do uvjerljive pobjede na IEM Cologne 2021. Za posvećene obožavatelje CS:GO-a, ovi zadivljujući prikazi vještine od strane najvrjednijeg igrača turnira su apsolutno nezaobilazni.

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare