To je to što me zanima!

Permakultura u gradu: Veza s prirodom i samoodrživost

Da je permakultura puno širi pojam od seoskog života, znaju već i ptice na gradskim trgovima. Ako želite saznati kako ju možete dovesti u svoj dom, te živjeti u bliskoj vezi s prirodom, posjetite neku od radionica.
Vidi originalni članak

Obzirom na suvremene koncepte življenja u kojima se više pažnje posvećuje financijskoj i materijalnoj strani života, permakultura nudi alate koji društvu i zajednici mogu osigurati samoodrživost i sretniji, ljepši način života u povezanosti s prirodom.

Ciljevi održivog urbanog življenja podržavaju ostvarenje potreba stanovništva, a da pri tome ne zagađuju okoliš. Priroda je dizajnirala najbolje za sva živa bića, a na nama je da osiguramo napradak u skladu našim potrebama, ali da ju pri tom ne ugrožavamo. U Funku, u ulici Ivana Tkalčića 52, svake srijede u 19h održavaju se predavanja na ove teme. Do sada su polaznici mogli naučiti više o urbanoj permakulturi, biotekturi i pčelama, a slijede detaljnija pojašnjenja o novim tehnologijama uzgajanja hrane u zatvorenom, gljivama, kompostiranju, dobroj ekonomiji, te je u programu i radionica izrade domaće paste za zube koju ćete moći ponijeti sa sobom.

Više detalja o predavanjima možete pogledati na FB eventu.

Radionice vezane uz održivi zeleni urbani život pratite na Green Livingu.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare