To je to što me zanima!

Pobjednici TVZ natjecanja u lovu na nove poslovne prilike

Sudionici natjecanja Tehničkog veleučilišta u Zagrebu imali su priliku upoznati se i surađivati s predstavnicima poslovne zajednice. Nagrađeno je najboljih 5 timova
Vidi originalni članak

Na finalu studentskog natjecanja Tehničkog veleučilišta u Zagrebu (TVZ) u izradi mobilnih aplikacija TVZ Mobile Challenge Cup (TVZ Mc2) odabrano je pet finalista, koji su u prostorijama Udruženja za IT Hrvatske gospodarske komore predstavili svoje radove. 

Tema ovogodišnjeg natjecanja bila je: ERASMUS - podrška studentima na razmjeni, a nagrađeni finalisti su:
1. mjesto: Branimir Škarica, Mate Križanac i Magdalena Magličić za aplikaciju Quest+
2. mjesto: Tomislav Šebalj, Petar Zubak i Hrvoje Kovačićek za aplikaciju ErasmusLocator
3. mjesto: Ivan Škoro i Goran Karačić  za aplikaciju Erasmus Digest
4. mjesto: Robin Gobo i Viktorija Zajčić za aplikaciju MealPoint
5. mjesto: Ivan Perički, Luka Pancirov i Jasen Kostelac za aplikaciju Erasmus WP+
posebnu nagradu za najbolji dizajn osvojio je Hrvoje Kovačićek

Natjecanje je započelo u veljači u organizaciji  Studentskog zbora TVZ-a, nakon čega se prijavilo čak 280 zainteresiranih studenata za koje su organizirana testiranja i besplatne radionice kako bi što kvalitetnije sudjelovali u natjecanju. Posebnost ovogodišnjeg natjecanja je suradnja programera i dizajnera sa TVZ-a koji su u travnju formirali zajedničke timove kako bi  razmjenom ideja i specifičnih znanja doprinijeli kvaliteti svojih aplikacija. U konačnici je petnaest timova izradilo svoje aplikacije od kojih je nagrađeno najboljih pet.

Slavica Ćosović Bajić, dekanica TVZ-a, Nikola Dujmović, predsjednik Upravnog odbora Udruge Hrvatskih nezavisnih izvoznika softvera (CISEx) i Saša Cvetojević, osnivač  Zagrebačkog inkubatora poduzetništva – ZIP čestitali su pobjednicima natjecanja na maštovitim i inovativnim aplikacijama koje jasno pokazuju spremnost studenata da osmisle zahtjevna rješenja te stoga i odgovore strogim zahtjevima tržišta. Složili su se kako su upravo ovakva događanja odlična prilika za mlade stručnjake da se na vrijeme predstave budućim poslodavcima i investitorima, a natjecanja na TVZ-u zasigurno postaju događaji koja će stručna zajednica i nadalje rado pratiti. 

Vjeran Bušelić, voditelj Centra za karijerno savjetovanje NetAkademije i mentor natjecanja iznimno je zadovoljan odazivom studenata i kvalitetom aplikacija. 

- Uloga našeg veleučilišta je pružanje kvalitetnog obrazovanja u skladu s aktualnim potrebama IT zajednice i aktivno poticanje mladih na razvoj i unapređenje svojih vještina. Pored toga, željeli smo stvoriti trajnu platformu za njihovo upoznavanje i druženje s predstavnicima poslovne zajednice, što mislim da smo ostvarili i svakako ćemo ustrajati na ovoj dobro prihvaćenoj praksi. Na kraju moram istaknuti studente koji su odlično organizirali sve aktivnosti ovog natjecanja: Ivan Kocijan, Milan Jovanović, Goran Trtinjak i Petar Jandrlić  suradnici su koje od srca preporučam. – dodao je Bušelić.

Pored nagrada organizatora, najbolje natjecatelje su nagradile i slijedeće tvrtke: Citus, Filex, IN2, Mobendo, SPAN, RaZa i Styria Hrvatska.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare