To je to što me zanima!

Pogledajte kako je za volanom najsnažnije Astre s 280 'konja'

Automobil razvija 280 konjskih snaga i 400 Nm okretnog momenta, a do "stotke" ubrzava za 6 sekundi. Početna cijena Astre OPC u Njemačkoj bit će 34.250 eura
Vidi originalni članak

Opel je na ženevskom salonu automobila predstavio OPC verziju posljednje generacije Opel Astre. Model koji se bazira na Astri GTC dolazi s dvolitrenim benzinskim motorom s turbopunjačem i direktnim ubrizgavanjem goriva.

Automobil razvija 280 konjskih snaga i 400 Nm okretnog momenta, a do "stotke" ubrzava za 6 sekundi. Maksimalna brzina je 250 km/h. Zbog tolike snage u Opelu su doradili i ovjes. Od GTC-a se vizualno razlikuje po branicima, pragovima i malom krovnom spojleru te ispušnim cijevima i velikim aluminijskim naplatcima. 

Worldcarfans piše kako će početna cijena OPC-a u Njemačkoj biti 34.250 eura, a u prodaju bi trebao ovog proljeća. U cijeni su uključena AFL svjetla, navigacijski sustav, dvozonska automatska klima, pomoć pri parkiranju, aluminijski naplatci od 19 inča, putno računalo, stražnja LED svjetla i zatamnjeni stražnji prozori.

Idi na 24sata

Komentari 51

  • Desert Dragon 20.03.2012.

    Vidim da ovdje mnogi pljuju Opel pa evo moje iskustvo imam Opel Astru 2.2 TD G Sport kupljenu 1999 god sam motor prerareden je u samom Opc te je stavljen turbo te konacna snaga samog motora iznosi 170 ks od tada nisam nista brgao i mislim da je jedina u RH s takvim motorom potrosnja mi se krece od 4l do 6l sto je savrseno. Ovisnik o nekim brzinama nisam tako da nisam nikada testirao koliko joj je potrebno sec od 100km/h. Presao sam vec snjom 780 000 km da tocno toliko nikada ni k od kvara da pokucam o drvo a u samom Opelu pred godinu i pol dana kada je imala blizu 600 000 km kad sam htio uzet novi model ovu su mi procjenili na 500 Eurica na sta sam se nasmijao i rekao samom sebi dok ide ide, a ovaj novi model meni je fascinatan pa ako ova stara iznevjeri siguran sam da cu uzet Astru J samo dizel motor. A sad svatko ima svoje misljenje i svoje poglede na auto koje kupuje i koje su mu potrebe ja dizem palac za ovu ljepoticu nadam se da cu je vidit na RH cestama.

  • Duro 19.03.2012.

    Usput, ako se ta Astra pogleda s boka i odozada vidi se da je dizajn ukraden od Megana Coupea koji je na trzistu vec 2 godine. Njemci uvijek u svemu kasne!

  • Duro 19.03.2012.

    Ma kakva Astra OPC! To je kao traktor prema Maganu Trophy koji usput kosta 10% manje. Zamislite da Kostelic na slalomu kasni za 5% za Hirscherom. To je u sportu prava vjecnost. Za krug u Nuerbergringu Astri treba kao i najbrzem Golfu 8.35 min a Meganu samo 8.08 min. Zakljucak: neznaju Svabe posloziti auto. Za iste pare dobivas puno manje. Vrijeme gastarbajtera je odavno proslo kao i Deutschland ueber alles, osim valjda za bosance.

Komentiraj...
Vidi sve komentare