To je to što me zanima!

Pogledajte kako NASA planira uloviti i istražiti manji asteroid

Nova kapsula Orion koristila bi se kako bi najranije 2021. astronauti došli do asteroida koji su ranije ulovili. To bi se koristilo i kao osnova za misije na Mars
Vidi originalni članak

Nakon što su im u proračunu za sljedeću godinu odobrili početak misije 'lova na asteroid', NASA je objavila i video u kojem prikazuju kako bi to izgledalo. 

Znanstvenici će morati pronaći asteroid promjera 7 do 10 metara. Kasnije bi ga robotskom letjelicom vukli ili gurali do orbite Mjeseca gdje bi ga postavili. Najranije 2021. Orion kapsulom bi se spojili s letjelicom koja drži asteroid te ga istražili i na Zemlju donijeli uzorke za nove analize. 

NASA navodi kako će trebati razviti nove metode za otkrivanje asteroida, novi solarni električni pogon, mehanizam za hvatanje asteroida te u konačnici razviti misiju kojom bi astronauti mogli doći do asteroida.

Idi na 24sata

Komentari 24

  • johnny_bravo_1 15.04.2013.

    što im nije jeftinije kolonizirati mjesec i napraviti bazu na njemu. od davde bi se mogli onda " loviti " asteroidi za daljnju eksplotaciju.

  • ejjja 14.04.2013.

    ak najdete kakšnoga maloga zelenoga,dopelajte ga na kavu k meni,,ja skuham,ni problem....

  • DanijelSrpak 14.04.2013.

    uhvate ga slože ga u orbitu i bace npr na sj. koreju, da sj***** pola države a oni ni krivi ni dužni to učinio meteor.....................

Komentiraj...
Vidi sve komentare