To je to što me zanima!

Predavanja u Zelenoj akciji: Jesenski eko-seminar

Ukoliko vas zanimaju teme na bilo koji način vezane uz zaštitu okoliša, ovo je obavezno gradivo. Seminar je već krenuo, a predavanja su utorkom i četvrtkom od 19h u prostorima Zelene akcije, Frankopanska 1
Vidi originalni članak

Sva predavanja na Jesenskom eko-seminaru, osim što su vezana uz okoliš i održivost, besplatna su. Međusobno nisu povezana, odnosno ne nastavljaju se tematski, tako da je moguć dolazak i na pojedinačno predavanje. Temama Uvod u eko-aktivizam i Pravo okoliša napravljen je uvod seminar, no čekaju vas predavanja koja će se baviti sljedećim pitanjima:

Da li je održivost modni trend ili uvjet za preživljavanje? Nazire li se kraj gomilanju smeća i da li je moguće uspostaviti sustav po zero waste principima? Koje su posljedice klimatskih promjena i jesu li pokretani klimatski društveni pokreti? Mogu li obnovljivi izvori energije biti odgovor na problem klimatskih promjena? Kako se definiraju planetarne granice, okolišna pravda i koji su trendovi u zaštiti prirode? Kakav otisak ostavlja Hrvatska na globalnom okolišu? Koje su posljedice potpisivanja TTIP i CETA sporazuma na okoliš? Kako to da se sve više ljudi zalaže za zaštitu okoliša, a zagađenje je sve veće? Kako se negativni utjecaj transporta na okoliš može svesti na minimum? Što je permakultura i ima li potencijal utjecaja na održivost?

Predavanja završavaju vikend radionicom za najmarljivije polaznike koja će se održati 3. i 4. 12., a tema će biti razvijanje kampanje za zaštitu okoliša. Ukoliko ste u utorak ili četvrtak u blizini Frankopanske 1, svratite bez najave na vrlo zanimljiva i korisna, besplatna i korisna za kvalitetniji život, predavanja u Zelenoj akciji.

Više o održivosti i zelenim temama čitajte na Green Livingu.

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare