To je to što me zanima!

Preko Steama bi uskoro mogli posuđivati igre prijateljima?

Mogućnost da posudimo prijateljima igru koju smo kupili preko Steama odlična je za igrače, ali kako ističe Kotaku, nije jasno kako to Valve 'prodaje' izdavačima
Vidi originalni članak

Prijateljima možemo posuditi igru koja je na fizičkom disku, no situacija je potpuno drukčija s igrama koje smo kupili preko Steama. No, uskoro bi se i to moglo promijeniti. 

Kako piše Kotaku, u kodu najnovije beta verzije Steam klijenta otkrivene su linije u kojima stoji "shared game library", odnosno dijeljena kolekcija igara.

Iz tih linija se može iščitati kako ćemo moći posuditi neku našu igru prijateljima i uzeti je nazad kad poželimo, ali i vidjeti igra li netko od prijatelja našu igru. 

Ovakva mogućnost bila bi odlična za brojne PC igrače, ali kako ističe Kotaku, nije poznato kako Valve to planira 'prodati' izdavačima igara. 

Valve još nije potvrdio ovo, ali ni demantirao. 

Idi na 24sata

Komentari 19

  • toxic hr 09.07.2013.

    callof duty izlazi 05.11.2013.g vec se moze naruciti(pre-order) trenutna cijena je 59.99EUR jako lijepo bi bilo kad bi steam dao neki popust na COD-GHOSTS... jako dobra ideja da se igra moze posuditi frendovima, ali kako ce na to reagirati izdavaci ...ne kuzim.... nadajmo se da ce se sve rijesiti pozitivno za gamere....

  • Kofu 23.06.2013.

    Jedva cekam kad i to dode jer sam nedavno poceo kupovat igre na steam i predobar je :) I tako da svaki mjesec kad je placa dajem 500kn na igre :) Neka se sve drugo sakrije,steam je zakon :)

  • Defiant 20.06.2013.

    Steam mi je sasvim OK, cjenama pogotovo i sto nemoram nosit CDe prastare koji nerade za 5 do 10god a ja platio igru 400kn.Mogu na kojem god kompu igrat i to je super stvar, cak i sad mozes "posudit" Steam, das sifru nekom i nek igra dok si na godisnjem ili ti neces igrat neko vrijeme, sigurno bolje nego da svi kupite isti k a neko samo i prijedje single i odustane ili mu se neda jer igra nesto njemu bolje. I ima svaka igra update vrlo cesto gdje osvjezavaju grafiku i ostalo i sve automatski se radi. Jedino se slazem da nekada konekcija zna stekat ili zablokirat ili neko ispadne iz igre, to potvrdjujem(DOTA 2 recimo). Al opet to je bespla igra i ima ih dosta koje nisu skart a totalno free. Kad se sve zbroji Steam je sasvim solidan i predlazem ga.

Komentiraj...
Vidi sve komentare