To je to što me zanima!

Prevoditelj u uhu: Ove slušalice uživo mogu prevesti 40 jezika

Pixel Buds slušalice rade kao univerzalni prevoditelj iz Zvjezdanih staza i omogućuju da vodite razgovor s nekim tko ne priča vaš jezik. Google kaže da podržavaju 40 jezika, među kojima i hrvatski
Vidi originalni članak

Google je ovaj tjedan lansirao cijeli niz pametnih gadgeta, no fascinirali su sve parom slušalica koje uživo mogu prevoditi ono što vam netko priča na stranom jeziku. Točnije, Pixel Buds slušalice mogu razumjeti 40 jezika. 

Slušalice podsjećaju na univerzalnog prevoditelja iz Zvjezdanih staza i omogućuju da vi pričate na svom jeziku, a sugovornik koji također nosi slušalice vas čuje na svom jeziku. Kako bi dokazali kako cijeli sustav radi, Google je tijekom prezentacije prikazao razgovor dvoje ljudi koji su pričali na engleskom i švedskom jeziku. 

Google na svojim stranicama navodi kako je među podržanim jezicima i hrvatski.

Isto tako slušalice vam mogu pomoći i kad se nalazite u stranoj zemlji. Dodirom slušalice, one će prevesti što ste izgovorili na, recimo talijanski, a vi ćete potom odgovor sugovornika čuti na svom jeziku. Ono što je minus slušalica je da ova funkcija prevođenja radi s Pixel telefonima, dok kao obične slušalice rade sa svakim Bluetooth uređajem. Mogu se naručiti za 159 dolara.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • Forrest Gump 09.10.2017.

    kako god bilo - namješteno ili ne, ovo vrlo ozbiljan početak skidanja jezičnih barijera... u budućnosti možemo očekivat samo sve bolje nivoe strojnog učenja jezika, dok se AI sustava ne izbrusi do savršenstva!

  • Medonja 3535 09.10.2017.

    Ako netko je zainteresiran da ovo profunkcionira to je vojska, nazalost, jer politicarima uvjek pase da vele izvukli ste iz konteksta, a mi smrtnici dobili bi priliku da strane jezike ucimo samo i uvijek samo iz gusta

  • 08.10.2017.

    ako je ovo istina onda super

Komentiraj...
Vidi sve komentare