To je to što me zanima!

Programeri, NASA vam plaća za pomoć u lovu na asteroide

NASA traži programere koji će im pomoći u zaustavljanju potencijalne katastrofe tako što će razviti bolje sustave za otkrivanje asteroida koji bi mogli pogoditi Zemlju
Vidi originalni članak

NASA pokreće natječaj Lova na asteroide u kojem će sa 35.000 dolara (190.000 kuna) nagraditi programere koji će razviti sustav za otkrivanje asteroida uz pomoć zemaljskih teleskopa. Pobjedničko rješenje mora povećati stupanj detekcije asteroida, ali i smanjiti broj lažnih pozitivnih rezultata. 

Novi kod, koji će loviti asteroide morat će biti sposoban ignorirati dijelove podataka koji nisu savršeni te raditi na svim operacijskim sustavima. 

- Kako bi štitili planet od prijetnje asteroida moramo prvo znati gdje se nalaze - rekao je voditelj programa Jenn Gustetic. Dodaje da otvaranjem potrage za asteroidima prikupljaju potencijal inovatora i znanstvenika amatera u rješavanju ovog globalnog izazova. 

Na projektu s NASA-om surađuje i tvrtka Planetary Resources, koja navodi da trenutni sustavi prate samo 1 posto procijenjenog broja koji se nalaze u orbiti oko Sunca. 

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Adisibila 13.03.2014.

    Nasa, dajte mi dobar teleskop i pazit ću da nas ne udari neki asteroid.

  • Renavoid 12.03.2014.

    bude to naša vlada ... oni sve znaju, puno rade i ne boje se izazova :P

  • TiciCaca 12.03.2014.

    vau nude 35000 dolara onome tko možda jedan dan spasi planet, ali bitno da mesiju nije dovoljno 3 i po milijuna eura mjesečno i da je obitelj kardašian nezadovljna s prihodima od 50 milijuna dolara godišnje

Komentiraj...
Vidi sve komentare