To je to što me zanima!

Provjera sigurnosti u zračnim lukama neće biti ponižavajuća

Pomoću nove tehnologije putnici više neće morati skidati remenje i obuću. U idućih deset godina trebala bi se razviti nova tehnologija koja će smanjiti duge redove
Vidi originalni članak

Ljudi koji putuju zrakoplovom uskoro bi se mogli oprostiti od dosadnih redova u kojima se provjerava sigurnost. U idućih sedam do deset godina putnici bi trebali prolazit provjere sigurnosti bez da ih osjete ukoliko se ostvari plan o elektronskim skenerima. 

Putnici više neće morati trpjeti poniženja poput skidanja cipela i remenja. Umjesto detektora metala, sigurnost putnika će osiguravati softwer instaliran na video kamere pomoću kojeg će se utvrđivati je li netko od putnika predstavlja prijetnju. Provjere će se vršiti pomoću biometrijskog skeniranja otisaka ili skeniranja očiju umjesto provjerom vozačkih dozvola i putovnica. Oružje će se prepoznavati pomoću strojeva koji neće zahtijevati prolazak kroz detektor metala, piše NY Post.

Monitori u američkih zračnim lukama godišnje provjere oko 600 milijuna putnika pomoću 2300 sigurnosnih traka. Mnogi putnici nisu oduševljeni procedurom, a i zračne kompanije tvrde da nije u redu da se prema putnicima odnose kao prema teroristima. Manji i bolji strojevi trebali bi ubrzati sigurnosne provjere. 


Idi na 24sata

Komentari 7

  • ZMIJA1 02.07.2012.

    ovo sa skeniranjem očiju je dobra fora

  • skorvy 27.06.2012.

    Bez obzira koliki stupanj sigurnosti i pregleda bio, kako ručne prtljage tako i samih putnika, netko ako oče nešto prošvercat to će i napravt jer takvi znaju šta rade. Uglavnom, određene aviokompanije imaju jeftine karte, al zato deru na prtljagi, pa tko nema 30kg prtljage može za sitne pare putovat po europi....

  • krčinec 27.06.2012.

    nemam ti problema nit ču ih imat

Komentiraj...
Vidi sve komentare