To je to što me zanima!

Nebom će 2050. letjeti proziran i inteligentan putnički avion

Aviokompanija Airbus predstavila je svoj koncept budućeg razvoja: avioni s prozirnim trupom, hologramima, inteligentnim kabinama i interaktivnim zonama
Vidi originalni članak

Europski proizvođači Airbusa najavili su rad na "budućnosti avio prijevoza" koji uključuju promjene u tehnologiji u naredna četiri desetljeća. Proizvođači tvrde kako će let avionom 2050. predstavljati istinsko zadovoljstvo za putnike, s 360 stupanjskim panoramskim pogledom iz inteligentne membrane kabine, holografskim ekranima i virtualnim igralištima. Trup će pilot aktivirati pritiskom dugmeta, čime će se električni puls poslati kroz keramičku površinu aviona, čineći ga prozirnim. Putnici će tako osim u anatomskim sjedalima, zabavnim i zdravstvenim sadržajima, moći uživati i u nevjerojatnom pogledu kroz podnožje aviona.

Putnici više neće biti podijeljeni u prvi i drugi razred, već po svojim željama odabrati vitalizirajuću zonu gdje će uživati u zraku obogaćenom vitaminima i antioksidantima, ili interaktivnu zonu s zabavnim sadržajima i barom za druženje.

- Ova kabina budućnosti, s oblikom po uzoru na ptice, dio je Airbusovog ukupnog koncepta za 2050. godine - rekao je direktor te kompanije Thomas Enders.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Krisstal1 30.06.2011.

    Pa kako će letjeti 2050g. pa šta nisu napisali da će 2012 smak svijeta :-) onda će nam bit sve stakleno.....

  • Emiliia 27.06.2011.

    gluposti kaj onda bum imala oko 70-80 godina budem se vizila u tome nema kaj,kakve gluposti pišete

  • Confo 26.06.2011.

    a zašto ponovo pišete o ovome..?

Komentiraj...
Vidi sve komentare