To je to što me zanima!

Rover Curiosity na Marsu još nije otkrio nešto spektakularno

Iako je nedavno iz NASA-e stigla najava da su otkrili nešto vrijedno povijesnih udžbenika, provjere su pokazale kako to nije točno. Izvijestit će samo o radu rovera
Vidi originalni članak

NASA je objavila kako će u ponedjeljak biti redovna konferencija oko rovera Curiosity i njegove misije na Marsu. No, demantirali su glasine i najave da je Curiosity u ovoj ranoj fazi otkrio nešto spektakularno. Naime John Grotzinger iz NASA-e rekao je bio za NPR kako su došli do otkrića vrijednog povijesnih udžbenika, ali da ne žele otkrivati o čemu se radi dok ne obave sve provjere. 

Izgleda kako ipak velikog otkrića još nema, a NASA će u ponedjeljak izvijestiti kako su prvi put koristili sve analitičke instrumente na roveru kako bi analizirali uzorak tla. Ono što Curiosity traži su organski tragovi koji bi upućivali na život. Dosad to još nisu našli. 

Misija marsovskog terenca trajat će barem dvije godine tijekom kojih će tražiti dokaze da su na Marsu nekad bili povoljni uvjeti za mikrobiološki život. Iz NASA-e kažu kako je od kolovoza, kada je stigao na Mars, Curiosity nadmašio sva očekivanja. 

Idi na 24sata

Komentari 18

  • rearea 03.12.2012.

    Ni moju svekrvu?!?!?!

  • ッi シ 01.12.2012.

    oni su otkrili ali ne za nas :)

  • Sicma 01.12.2012.

    Osim!!!!!!!!!!!!!!! Ramosove lopte..

Komentiraj...
Vidi sve komentare