To je to što me zanima!

Samsung je sve jači u regiji, ali u Hrvatskoj i dalje vodi Apple

Najkorišteniji uređaji u mobilnom prometu u Hrvatskoj su iPhone i iPad, dok je u regiji Samsung sve snažniji u sve više zemalja. I Apple je osnažio u dvije zemlje
Vidi originalni članak

Najnovije istraživanje Gemiusa pokazalo je kako Samsung i dalje jača svoje tržišne udjele u srednjoj i istočnoj Europi. Podaci prikupljenih u proteklih godinu dana pokazuju i da je u Hrvatskoj Apple s iPhoneom i iPadom popularniji. Gemius je analizirao promet na web stranicama, a na Samsungovim uređajima mobilni promet se povećao u svim zemljama, a najviše se koristi u Bjelorusiji, Litvi i Srbiji, a slično bi se moglo dogoditi i u Poljskoj, Slovačkoj i Mađarskoj, gdje se udjel u online prometu prebacuje na stranu korejskih uređaja. 

Apple je dodatno pojačao svoj položaj na ukrajinskom i moldavskom tržištu, a uz Hrvatsku, iPhone i iPad su popularniji u Češkoj, Estoniji i Latviji. 

- Podaci iz regije u skladu su s globalnim trendovima prodaje. Android uređaji rastu i jačaju svoj položaj u odnosu na iOS uređaje, koji su na istim razinama proteklih godina, a utrku proizvođača vodi Samsung, za kojim slijedi Apple - rekao je Gemiusov Lauris Lietavietis. Dodaje da povoljniji uređaji srednjeg ranga imaju visok potencijal u prodaji i snažno utječu na tržišni udio. 

Podatke po zemljama možete vidjeti na www.rankingcee.com, a zanimljivo je kako je među prvih pet uređaja u proteklom tjednu Huaweijev MediaPad, a najkorišteniji browser je Chrome, dok je na drugom mjestu Firefox.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • Shaggy_1 07.10.2013.

    Samsung je daleko bolji od Iphona. Jeftiniji je a bolji. Apple je sminka pa je zato prodavaniji u Hrvatskoj jer svi vec znaju da za nas mentalitet. Bio sam u Australiji i mogu vam reci da je iphone kupuju samo klinci... naravno, 5 od 10 njih ima razbijeno staklo

  • SKY1 05.10.2013.

    Nema se love, ali bitno da se ima iPhone...

  • mrcko66 05.10.2013.

    Davno je ostatak svijeta skuzio da je Samsung ipak bolji......za koju godinu ce to otkriti I zemlje istocne Europe

Komentiraj...
Vidi sve komentare