To je to što me zanima!

Šarenija budućnost: LG otkrio najnovije Super UHD televizore

LG je na CES-u prikazao Super UHD televizore koji su opremljeni njihovom Nano Cell tehnologijom za koju kažu da prikazuje preciznije boje iz puno većeg kuta od konkurenata
Vidi originalni članak

Korejski LG stalno pomiče granice onog što mogu prikazati njihovi Ultra HD televizori, a na CES-u su sada prikazali novu liniju Super UHD televizora s najnaprednijom tehnologijom LCD panela koja dolazi s Nano Cell tehnologijom. 

Kako navode, Nano Cell LCD ekrani, zahvaljujući česticama promjera 1 nanometar, prikazuju točne boje vidljive iz kuta šireg od karakterističnog za druge televizore, uključujući i Quantum Dot, pa nema razlike ako netko sjedi ispred televizora ili ga gleda pod kutem od 60 stupnjeva. LG kaže da njihovi novi ekrani mogu s puno većom preciznošću filtrirati različite boje i prikazati je kako ju je zamislio autor, odnosno Nano Cell televizori će znatno smanjiti broj slučajeva u kojima boja blijedi ili slika postaje nestabilna. 

Ovi modeli (SJ9500, SJ8500 i SJ8000) koriste novu tehnologiju Ultra Luminance za svjetlije i jasnije tonove slike, a podržava i razne HDR formate.

Što se tiče pametnih funkcija, televizori dolaze s webOS 3.5 sustavom koji nudi poboljšanja za lakše upravljanje i brži pristup uz unaprijeđeni daljinski upravljač Magic Remote i novu značajku Magic Link, odnosno novu tipku na upravljaču. Njome će korisnici pristupati omiljenim uslugama poput Amazona ili Netflixa.  

Još nema informacija o cijenama i datumu prodaje televizora.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • paalfi 06.01.2017.

    Kako mi veli žena da sam bolestan na televizore, prije cca 6-7 godina kupio sam sony KDL-46NX720 3D LED backlit TV bio je skup ko sam vrag, u ono vrijeme imao je sve, FHD,wi-fi,dodatni zvučnici,SMART i rekao sam to je zadnji televizor koji sam toliko platio. Zvučnici koji su ujedno bili i stalak pokazalo se kao kobna greška, posljedica razljepljivanje ekrana i da ne nabrajam dalje.... Mislim da danas kad bi kupovao tv nebi išao iznad 6k kn max a za te novce se dobije dobar TV.... jer imam osječaj da oni imaju več pripremljeno nekoliko generacija samo nedaju van jer si moraju tehnologiju naplatiti...... pre brzo izlaze noviteti na njima a podrška je nikakva...

  • tutek 03.01.2017.

    A koštat će kao prosječni automobil...

  • 03.01.2017.

    Dada treba mi uhd tv od 50 hiljada da mogu gledat nase programe koji streamaju u sd rezoluciji..

Komentiraj...
Vidi sve komentare