To je to što me zanima!

Selfie palica u Južnoj Koreji mogla bi vas stajati i zatvora

Iako "selfie palice" s Bluetoothom baš i neće ugrožavati komunikaciju, zakon je neumoljiv i sve moraju imati dozvolu. U suprotnome, prijete zatvor i visoka kazna
Vidi originalni članak

Selfie palica na koju mnogi danas spajaju mobitele ili male kamerice zabavni je gadget za stvaranje uspomena, ali istovremeno može biti potencijalno opasan uređaj koji emitira elektromagnetsko zračenje.

Barem tako misle u Južnoj Koreji, u kojoj bi oni koji prodaju neregistrirane uređaje mogli dobiti oko 160.000 kuna kazne ili do tri godine zatvora, najavilo je prošli tjedan ministarstvo znanosti.

Kako piše AFP, kontrola prodaje ovih malenih monopoda neće biti nimalo lak zadatak zbog njihove ogromne količine. Dodatak za kamere i mobitele postao je iznimno popularan, no u fokusu državnih tijela ipak će biti modeli koji dolaze s Bluetoothom. 

Naime, takvi modeli omogućuju da se kamera telefona aktivira daljinski, a ne preko timera. Međutim, problem je u tome što takvi uređaji se kategoriziraju kao komunikacijska oprema jer koriste radio valove i kao takvi moraju dobiti certifikat kako bi bili sigurni da neće ometati druge uređaje. 

Iz nadležnog ministarstva priznaju da ovakav uređaj ne može ometati neku opremu ili srušiti avion, ali da je sila zakona jača. Komunikacijska oprema mora biti regulirana, a sva ona koja nije legalna mora se ukloniti. 

Idi na 24sata

Komentari 13

  • Geronimo V 02.12.2014.

    Lol ... baš neki dan vidio turiste u ZG-u kako koriste palicu ... i pomislio kako bi bilo dobro da si nabavim da si mogu napraviti prvi selfi uopće i to odmah sa palicom ;))

  • shevchenko 02.12.2014.

    koja epidemija ovih selfia a to postoji cijeli zivot jednostavno ''portret'' suvisno je uopce pricat o svemu tome..

  • 01.12.2014.

    Je li to đubre od štapa s kojim se naslikavaš ono kaofol "netko nas je drugi slikao" da ne bi imali glave kao mutanti? Bem ti, pitajte nekog da vas uslika, a naziv selfie palica ostavite desanki..

Komentiraj...
Vidi sve komentare