To je to što me zanima!

Sigurno je sigurno: Slijetanje na Mars 'donijeli' Windowsi XP

Stari Microsoftov OS dobio je svoj trenutak pažnje na prezentaciji slijetanja na Mars. NASA za Curiosity ipak ne koristi Windowse, već lagani i brzi OS - VxWorks
Vidi originalni članak

Iako su mnogi blogeri na konferenciji nakon slijetanja zamijetili kako NASA koristi stari Windows XP operativni sustav, NASA je u ponedjeljak pokazala da jako dobro idu ukorak s Twitter i Facebook erom dijeljenja informacija. 

Cijelu misiju i slijetanje NASA je uživo prenosila na svojim stranicama i Ustream kanalu, a rover Curiosity cijelo je vrijeme tvitao svoje doživljaje. Dobro, ovdje se radi o nekom radniku NASA-e, ali u par minuta nakon slijetanja s njegova računa već su na Twitteru bile prve slike s Marsa uz poruku "Ako nema slika, nije se dogodilo? Evo pogledajte, moju sjenu u Galeovu krateru na Marsu".

Uz tvitajućeg robota, zvijezda dana svakako je i inženjer Bobak Ferdowsi, kojem je neobična frizura donijela instant slavu i nagli rast broja followera na Twitteru. Uz slavlje, zagrljaje i suze, mnogi inženjeri koji su bili u sjedištu misije odmah su pohrlili na svoje Facebook profile komentirati uspješno slijetanje. 

Idi na 24sata

Komentari 15

  • Markoo1995 16.08.2012.

    slika nam pokazuje kako nam svi farbaju oči :D

  • Ivo Lola Ribar 09.08.2012.

    kada si bill gates uplati svemirsku turneju molim nasu da mu letom upravlja sa vistom ako imaju muda!

  • ZMIJA1 08.08.2012.

    kad će ljudi moći putovati svemirom?

Komentiraj...
Vidi sve komentare