To je to što me zanima!

Skup i pametan: Tag Heuerov sat izgleda poput klasičnih

Tag Heuer Connected dolazi s Android Wear operativnim sustavom i Intelovim procesorom u kućištu od titanija. Dizajniran je i tako da stalno prikazuje vrijeme
Vidi originalni članak

Švicarski Tag Heuer u ponedjeljak navečer predstavio je luksuzni pametni sat koji ima jednostavni naziv 'Connected', a u prodaji će stajati oko 10.000 kuna. No, ono što je posebni adut ovog pametnog sata je da stalno izgleda kao klasični sat.

Naime, Švicarci su kreirali sat prema Carrera liniji te dolazi s tri digitalne maske koje su dostupne samo na ovom uređaju. Svaki brojčanik i detalj modeliran je digitalno prema mehaničkom uzoru i prikazuje sve informacije u punoj boji i sa pozadinskim osvjetljenjem. Drugi način rada je kad ekran nije "uključen", odnosno koristi se monokromatski ekran s visokim kontrastom kako bi uvijek mogli vidjeti koliko je sati. Puno pametnija opcija od crne staklene površine koja je uobičajena na ostalim satovima.

Tag Heuer

Uz klasične funkcije sata,  Tag Heuer je opremio sat s aplikacijama koje prate aktivnosti vlasnika dok vozi motor, igra golf... Sat su kreirali u suradnji s Intelom i Googleom, odnosno uz Android Wear OS dolazi s Intelovim Atom Z34XX procesorom. Opremili su ga s 4 GB memorije  te baterijom koja bi trebala izdržati cijeli dan korištenja. Otporan je na vodu. I dok možda konkurenciji neće biti pravi rival prema tehničkim karakteristikama, ono što su njegovi aduti su ime i materijali poput titanija, koji su karakteristični za luksuzne uređaje.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • x00x 11.11.2015.

    joj i ja bih jedan sat koji pokazuje vrijeme

  • Tacit 10.11.2015.

    Ako je dobro da stalno izgleda kao klasičan sat, onda treba biti klasičan sat. Za ostale igre, ionako imamo druge igračke !!! Inače ideju sa mono ekranom su odavno i dobro realizirali rusi sa svojim Yota phone i to je poželjna druga igračka. A sat je sat, i ne za toliko novaca. I tu Rusi ili Nijemci ili Jap. od 2og rata pa nadalje mogu dati puno originalnog pa i ljepšeg ,za cijenu /100 ili više puta nego Švica.

  • Han Solo 10.11.2015.

    Kada će Brenatt smartwatch za 100 kuna?

Komentiraj...
Vidi sve komentare