To je to što me zanima!

Sonyju rival nije Xbox već PC i zato su napravili novi PS4 Pro

Iz Sonyja kažu da im je PC bio glavna prijetnja kad su odlučili razvijati PS4 Pro, jer tamo igrači odlaze usred ciklusa neke konzole ako žele bolju grafiku i iskustvo igranja
Vidi originalni članak

Sony je prije nekoliko dana predstavio novi, snažniji, PlayStation 4 Pro, ali iz japanske kompanije uvjeravaju kako to nije bio odgovor na novi Xbox kojeg ne smatraju prijetnjom. Kao glavnog rivala u Sonyju vide osobna računala.

Andrew House je za Guardian ispričao kako je PC bio jedan od glavnih razloga zbog kojih su odlučili kreirati snažniju konzolu. Navodi da su podaci iz sredine ciklusa konzola pokazali da tada oni koji žele najbolje grafičko iskustvo prelaze na PC. 

- Htjeli smo zadržati igrače u našem ekosustavu tako što ćemo im dati najbolje performanse i kvalitetu. Rezultat tih nastojanja je PlayStation 4 Pro - rekao je. Dodaje kako nije reakcija na Microsoftov projekt 'Scorpio' jer su oni već bili u izradi nove konzole, a još nije ni bilo govora o novoj Xbox konzoli na tržištu. 

Sa svojom dominacijom na tržištu, Sony ni ne brine o Microsoftu. House je ispričao da su prodali 40 milijuna PlayStationa 4 dosad, a da je plan do kraja sljedeće godine još 20 milijuna. PS4 Pro je u tim brojkama, a krajem 2017. će znati i kako stoji njihova konzola, jer, kako kaže, Pro ih može kao nešto novo odvesti u malo drugačijem smjeru. 

Idi na 24sata

Komentari 145

  • Marac37 12.09.2016.

    Koji lopovi stvarno.umjesto da plasiraju sony nertwork kao zasebnu jedinicu za igranje online,neovisno od ovih provajdera koji nas uskracuju za brzine uploada tj svoju mrezu koju i sad skupo placamo ps networku za pristup online koja neradi ama bas nikako.

  • Damir0702 12.09.2016.

    Ako želite bolju grafiku i iskustvo igranja onda se prebacite na PC. Konzole nikad neće doć do te razine. Playstation je dobar samo zbog ekskluziva i duša me boli što ne mogu igrat God of War i Ratcheta jer nemam para za konzolu ali PC je daleko isplativiji za nas koji smo na medium-low budgetu. Potrudiš se uštedit 1000-1500 eura i imaš PC koji će trajat i vrtit sve igre godinama.

  • 11.09.2016.

    Koji vic,. konzola ulazi u rat sa PC? I onda ispadne jedan SLI Titana i veliki Xeon koji popapaju 6 konzola odjednom al dobro,. nek im bude :D

Komentiraj...
Vidi sve komentare