To je to što me zanima!

Street View u divljini: Google 15 kamera montirao na ruksak

Ruksak sadrži 15 kamera od 5-megapiksela koje su namještene tako da pokrivaju pogled od 360 stupnjeva. Tako žele snimiti sve što nisu mogli Googleovi automobili
Vidi originalni članak

Zahvaljujući Googleu, korisnici Street Viewa moći će uskoro putem interneta razgledati i divljinu i to u udobnosti vlastitog doma, piše Daily Mail. Internetski div koristi svoje kamere montirane na ruksak kako bi snimili najpopularnije planinarske i šetačke rute. Nacionalnim parkom Grand Canyon u ponedjeljak je prošetao Googleov operativni menadžer Steve Silverman noseći tzv. Google Trekker.

Ruksak s kamerama teži oko 18 kilograma. Svaki sadrži 15 kamera od 5-megapiksela koje su namještene tako da pokrivaju pogled od 360 stupnjeva. Također sadrži prijenosni hard disk i bateriju koja bi trebala izdržati jedan dan. Snimke bi trebale biti ujedinjene i objavljene u narednih mjesec dana. 

Ruksake za sada neće moći koristiti volonteri, no iz Googlea su obavili kako žele omogućiti da prijenosne kamere snime sve, od šuma i dvoraca do uskih uličica kojima nisu mogli prolaziti Googlemobili. 

Idi na 24sata

Komentari 10

  • vucidas 26.10.2012.

    snimaju divljinu a moju ulicu nisu sramota!!!

  • dabar01 25.10.2012.

    Jel stane još koja piva u ruksak ?

  • BlackRaven 25.10.2012.

    aj se ti spusti s time na đima niz Grand Canyon...ili još bolje probaj se popest, lol..daj da vidim i to čudo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare