To je to što me zanima!

Studenti sve više varaju na ispitima, ali uz pomoć gadgeta

Mobiteli, satovi, skrivene slušalice - samo su dio od gadgeta koje studenti koriste kako bi varali na ispitima, a varanje uz pomoć tehnolgije u proteklih pet godina raslo je za 42 posto
Vidi originalni članak

Sve veći broj britanskih studenata koji varaju na ispitima koristi prednosti raznih gadgeta poput telefona, pametnih satova ili skrivenih slušalica. Točnije, u proteklih pet godina za 42 posto je bilo više varanja na ispitima uz pomoć tehnologije, objavio je Guardian

Samo u prošloj godini studenti su u 210 slučajeva koristili skrivene uređaje za varanje. Osim što ih je teško uočiti, oni se mogu kupiti za 'siću'. Naravno, stručnjaci kažu i da je stvarni broj studenata koji varaju puno veći jer su uređaji postali toliko sofisticirani da brojni varalice neće biti otkriveni. 

Irene Glendinning sa Sveučilišta u Coventryju kaže kako je u jednom slučaju student koristio bežičnu slušalicu te je otkriven samo zato jer ga je prijavio drugi student. 

Idi na 24sata

Komentari 37

  • Anđelika 16.04.2017.

    Od osnovne škole pa do kraja faksa nikad nisam prepisivala, ali kad vidim da se postane ministar i sl. uz prepisivanje, žao mi je što nisam.

  • 12.04.2017.

    dok si radil šalabahter zapravo si i naučil nešt

  • burek. 12.04.2017.

    ja nikad nisam varao.. samo sam davao da mi ga riješi netko tko zna :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare