To je to što me zanima!

Svemirska razglednica: Ovako Split izgleda s postaje u orbiti

Kanađanin Chris Hadfield jedan je od popularnijih astronauta. Redovito objavljuje slike s postaje, a u nedjelju je među detaljima sa Zemlje uslikao i grad Split
Vidi originalni članak

Kanadski astronaut Chris Hadfield u nedjelju je na svom Twitter profilu objavio fotografiju Splita, Čiova i Trogira koju je snimio s Međunarodne svemirske postaje. Uz fotografiju Splita je napisao i kako se radi o divnoj prirodnoj luci na prekrasnom Jadranu. 

Uz odličnu svemirsku promociju Hrvatske, Hadfield koji ima skoro pola milijuna pratitelja na Twitteru, objavio je i slike Niagare, Pittsburgha te Južne Amerike. Poruka sa slikom Splita podijeljena je skoro 400 puta.

Astronaut koji redovito objavljuje fotografije s postaje u orbiti, uskoro će preuzeti zapovjedništvo misije. Iznimno je aktivan na društvenim mrežama, a tako je prije nekoliko dana objavio prvu kulinarsku emisiju u kojoj je pokazao kako se radi sendvič u orbiti. Poslao je prvu poruku na irskom jeziku, a on je i autor prve pjesme skladane u orbiti.  Za postavljanje njegovog Twittera zaslužan je inače njegov sin Evan, a naučio ga je koristiti i Reddit preko kojeg je nedavno razgovarao s ljudima na Zemlji koji su mu postavljali brojna pitanja.

Inače, NASA je u posljednje vrijeme sve aktivnija na društvenim mrežama na kojima popularizira rad svojih znanstvenika. Tako su prošli tjedan organizirali i Google hangout s astronautima.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • iMac 27.02.2013.

    da je sta bacija palo bi mi tocno na kucu

  • baryxxx 26.02.2013.

    Još da nema onih šugavih tvornica pa da igleda lipo i sa razine zemlje, e to bi bilo...

  • TomislavVidaković 25.02.2013.

    slika amerike izgleda ne realno..:o

Komentiraj...
Vidi sve komentare