To je to što me zanima!

Traženi bjegunac Kim Dotcom osnovao stranku, ide na izbore

"Internetska stranka" je pokret za slobodu interneta i tehnologije, za privatnost i političke reforme, rekao je Dotcom, čije izručenje traže američke vlasti
Vidi originalni članak

Kim Dotcom koji se na Novom Zelandu bori protiv izručenja američkim vlastima, sada je osnovao političku stranku. "Internetska stranka" je pokret za slobodu interneta i tehnologije, za privatnost i političke reforme, rekao je bjegunac kojem su 2012. srušili MegaUpload, da bi s Novog Zelanda pokrenuo novi popularni cloud servis Mega kojim izlazi i na burzu, piše BBC.

Dotcom sa strankom planira izaći i na izbore u rujnu, a da bi ušao u parlament, mora dobiti barem 5 posto glasova ili osigurati elektorsko mjesto. 

Na svojim stranicama stranka navodi da žele 'osigurati brži i povoljniji internet, stvoriti visokotehnološka radna mjesta, štititi privatnost i čuvati neovisnost'. Novom Zelandu planiraju ponuditi i novu digitalnu valutu koja će biti sigurna i zaštićena. 

Idi na 24sata

Komentari 9

  • SWEET CHILD 27.03.2014.

    Seed...!

  • misko2k 27.03.2014.

    Svaka mu čast, tip je od malog hakerčića, do pravog biznismena došao i to bez KUNE !!! Politika je malo ipak prevelik zalogaj , ali šta neka proba, bar znamo da lova kod njega ne igra ulogu.

  • CargoOPS 27.03.2014.

    Da mogu dao bi ti glas odmah. Jer ovaj covjek je jedan od najvecih boraca protiv "svjetskih policajaca" zvanih Amerika. Kim sve ih u mozak *ebi!

Komentiraj...
Vidi sve komentare