To je to što me zanima!

Tvornica u Kini zapošljavala je djecu na poslu za Samsung

Samsung navodi da su otkrili ilegalnu praksu zapošljavanja u tvrtki Dongguan Shinyang Electronics, koja za njih proizvodi maske za telefone i druge dijelove
Vidi originalni članak

Samsung je u ponedjeljak objavio kako su prekinuli suradnju s kineskim dobavljačem kojeg se sumnjiči da je izrabljivao djecu, manje od tjedan dana nakon što je američki China Labor Watch upozorio da za kompaniju rade i djeca. 

Južnokorejski div navodi da su otkrili ilegalnu praksu zapošljavanja u tvrtki Dongguan Shinyang Electronics, koja za njih proizvodi maske za telefone i druge dijelove. Reuters piše kako Samsung, ali i sporna kineska tvrtka još nisu komentirali cijeli slučaj.

Iz Samsunga su dodali kako u prethodne tri inspekcije od 2013. nisu našli zaposlenu djecu, a posljednji pregled bio je 25. lipnja. U izjavi navode i da slučaj istražuju kineske vlasti te da će prekinuti svaku vezu s tom tvrtkom, potvrde li se svi navodi.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • Marina290482 16.07.2014.

    Jedna trećina Kineza doslovno gladuje, to je realnost. Zamišljam kako elitne marke kao Philips, Samsung, Nike, Puma i još neke poznatije drže u sebi određenu količinu srama zbog ovakvih pojava, ali to ja samo zamišljam, danas se ide za profitom, pa makar se i maloljetna djeca iskorištavala u te svrhe. Sramota za razvijene zemlje.

  • Mustafa Aga 15.07.2014.

    Kinezima je rad zamenio sve...I sport, decije igre, hobi...

  • Julian Assange 15.07.2014.

    Treba prvo dobro preispitat što se to događa, a ne na prvu dizat halabuku. Djeca od 7 god nije isto kao djeca od 17 god. I kod nas na ispomoći, za tako nebitne poslove, rade djeca od 15, 16, 17 god, najčešće djeca tamo zaposlenih roditelja, a za pokrpavanje džeparca. Pogledajte malo INA benzinske stanice, cure 14-15 god. Hoće li radi tog GAZPROM sad promislit o suradnji s INA-om?!

Komentiraj...
Vidi sve komentare