To je to što me zanima!

U Firefoxu i vi možete vidjeti tko vas sve prati na internetu

Collusion je dodatak koji se instalira uz Mozilla Firefox pretraživač. Omogućuje da vidite tko vas sve prati na određenoj stranici, ali i kako se te informacije dalje dijele
Vidi originalni članak

Privatnost na internetu jedan je od najvećih prioriteta korisnika na internetu, a osobito je aktualna nakon što je Google promijenio postavke privatnosti. Koristite li Firefox pretraživač, isprobajte alat Collusion, koji vam omogućuje da vidite tko prati vaš sadržaj, ali i veze između stranica koje dijele podatke o vama. 

Cilj Collusiona je donijeti više transparentnosti korisniku dok surfa i olakšati mu pregled nad onima koji dijele njegove podatke. Nakon što se instalira dodatak, uključi se pritiskom na ikonicu u donjem desnom kutu ekrana. Tada se aktivira graf koji pokazuje oglašivače i druge stranice u različitim bojama.

Šef Mozille Gary Kovacs rekao je kako ga je na kraju dana, kad je koristio Collusion, pratilo 150 različitih kompanija i stranica, prenosi Slashgear.

Dodatak:

Kako je Mozilla odlučila s verzijom 57 ugasiti dodatke te ih zamijeniti WebEkstenzijama koje su sada jedini način da se dodaju funkcionalnosti u Firefox. One su lakše za održavanje, mogu se raditi za više platformi i stabilnije su. To znači da ekstenzije koje nisu WebEkstenzije od verzije 57 ne rade, a ovdje možete pročitati više o alternativama popularnim ekstenzijama te što sve one donose.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Win32 13.03.2012.

    Za Operu je Ghostery.

  • sifra 12.03.2012.

    tko ne zna ima i za google chrome, addon se zove - do not track plus

Komentiraj...
Vidi sve komentare