To je to što me zanima!

U Indiju stigao tablet koji će učenike koštati samo 125 kn

Aakash tablet su zbog loših performansi i slabe baterije kritizirali korisnici i mediji, tako da je DataWind napravio novu verziju koja donosi puno više te Android 4.0
Vidi originalni članak

Tvrtka DataWind je s nekoliko mjeseci zakašnjenja u Indiji na nacionalni dan obrazovanja predstavila tablet Aakash 2, unaprijeđenu verziju iznimno jeftinog tableta koji su zbog loših performansi kritizirali i korisnici i recenzije, piše IBN.

Novi tablet na tržištu će se moći kupiti za 64 dolara, dok će za indijsku vladu ta cijena biti 41 dolar. Đaci i studenti u konačnici će plaćati subvencioniranu cijenu od 21 dolar (oko 125 kuna). 

Tablet Aakash 2 tako sada dolazi s procesorom takta 1 GHz (Cortex A8), 512 MB radne memorije, 4 GB interne memorije koja se može proširiti microSD karticama te 7 inčnim ekranom rezolucije 800x480 piksela, što bi trebalo biti dovoljno za većinu zadataka. Uz to, veliko poboljšanje u odnosu na prethodnika je i Android 4.0. Jeftini tablet ima prednju VGA kameru te WiFi podršku. Komercijalna verzija Datawindova tableta zvat će se UbiSlate 7Ci.

Kako piše Wall Street Journal, dok ugovor s indijskom vladom Datawindu jamči određenu prodaju, komercijalni uspjeh ovog tableta u Indiji bit će upitan zbog velikog broja proizvođača jeftinih tableta poput Micromax Informatic i United Telelinks. 

Idi na 24sata

Komentari 15

  • slavonija 12.11.2012.

    A danas kod nas hapse zbog "tableta"...i putovanja,laptopa,novčanih nagrada...

  • Leat 12.11.2012.

    I da ga bude uskoro kod nas :)

  • dadomatos 12.11.2012.

    kod nas već trljaju ruke u t-mobile-u,tele 2 i vip-u aparat za 1 kn i pretplata 24 mjeseci po 150 kn i besplatno 1000 MB interneta božićna prilika!

Komentiraj...
Vidi sve komentare