To je to što me zanima!

Unisys u Zagrebu predstavio kako čuvaju digitalnu sigurnost

Američki Unisys je fokus stavio na tri segmenta cyber sigurnosti u kojima je Unisys tržišni lider.
Vidi originalni članak

Američki Unisys, jedan od svjetskih lidera u području cyber sigurnosti, predstavio je ovih dana, predstavnicima državnih poduzeća i državnih tijela, svoja rješenja u zagrebačkim prostorima Veleposlanstva SAD-a. Pod pokroviteljstvom tvrtke Infosistem, Unisys je fokus stavio na tri segmenta cyber sigurnosti u kojima je Unisys tržišni lider. 

Pokriven je segment prediktivne analitike informacijske sigurnosti, gdje je Unisys za američko ministarstvo domovinske sigurnosti izgradio platformu za prediktivnu analizu sigurnosnih i obavještajnih ugroza koja obrađuje preko 700.000 naprednih prijetnji svaki dan – uključujući 4.500 dark/deep web izvora  i 4 mil. izvora s društvenih mreža – i osigurava obavještajne informacije u realnom vremenu. 

Potom su predstavili i jedan od svojih najpoznatijih proizvoda – rješenje Stealth™, koje je tržišni lider na području brzo rastućeg softverski baziranog pristupa agilnoj IT sigurnosti pod nazivom "mikro-segmentacija". Mikro-segmentacija uključuje sprječavanje hakerskih napada prema legacy aplikacijama/sustavima, zaštitu industrijskih kontrolnih sustava i IOT senzora, zaštitu povjerljivih aktivnosti tijekom spajanja i akvizicija tvrtki, zaštitu kritičnih resursa u flat mrežama, kao i proširivanje sigurnosnih pravila na arhitekturu u oblaku – uključujući šifriranje komunikacija u javnom oblaku te zaštitu kritičnih servisa koji se mogu nalaziti na Microsoft Azure platformi ili Amazon Web Service platformi. 

Završni osvrt je stavljen na područje biometrije, u kojem Unisys pruža podršku za 60 nacionalnih sustava digitalnog identiteta (uključujući zaštitu granica SAD-a) te pruža mogućnost višestruke autentifikacije putem otiska prsta, prepoznavanja karakteristika lica, prepoznavanja šarenice oka, prepoznavanja glasa i načina korištenja tipkovnice mobitela.

Predstavljena rješenja iz područja cyber sigurnosti pridonose uskladi sa GDPR regulativom i NIS direktivom, te jednostavnijoj i brzoj prilagodbi sa zahtjevima regulatornih tijela unutar kratkog perioda koji je preostao do početka primjene.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare