To je to što me zanima!

Uz pomoć senzora u pametnoj lopti postanite bolji nogometaš

Adidasova lopta opremljena je nizom senzora koji će pomoći da usavršite svoju tehniku. Prati brzinu, rotaciju, ubrzanje, putanju i kut i sve to analizira u aplikaciji
Vidi originalni članak

Adidas je predstavio novu miCoach Smart Ball nogometnu loptu za koju tvrde da vam može pomoći u tome da naučite bolje pucati slobodne udarce, penale, ali i da bolje dodajete loptu te ispucavate kornere.

Unutar lopte nalaze se senzori koji prate podatke o kretanju, rotaciji, ubrzanju, putanji i kutu pada lopte, ali i točku udara i sve to možete vidjeti preko pripadajuće Smart Ball aplikacije. Podaci se s lopte na aplikaciju šalju preko Bluetootha te vam omogućuju da shvatite zašto još niste na razini Messija ili Ronalda.

Inače, na lotpi rade posljednjih nekolko godina, testirali su je igrači poput Davida Silve, Alvara Negreda, Claudia Brava i Hectora Morena.

Iz Adidasa kažu da osim za usavršavanje talenta, lopta može koristiti i kao pomoć u treningu. Aplikacija nudi niz savjeta i uputa koje će vam reći kako promijeniti tehniku udarca kako bi dobili savršenu felšanu loptu ili jači udarac.

Inače, kao i svaka obuka, sve ima svoju cijenu. Tako Adidasova lopta stoji 307 eura, dok je aplikacija besplatna za iOS uređaje.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • _l_ 03.06.2014.

    ova crta po sredini....na nešto me podsjeća...

  • AntonTrdić 03.06.2014.

    Jos je samo to falilo, zasta su onda nogometasi ? Svi ce biti manekeni i niskoristi

  • Brain Damage 03.06.2014.

    kod mene bi stalo pisalo "error 71:06 - if the error persists contact customer support"

Komentiraj...
Vidi sve komentare