To je to što me zanima!

VIDEO Razbili dva Rimčeva auta u dva dana. To je samo početak

Novi električni hiperautomobil C_Two je u fazi testiranja, a za potrebe homologacije bit će razbijeno čak 11 automobila. Iz tvrtke Rimac automobili objavili su video crash testova
Vidi originalni članak

Tvrtka Rimac automobili je na YouTubeu objavila video u kojem prikazuju crash testove svojeg novog hiperautomobila C-Two koji je u posljednjoj testnoj fazi.

Video pogledajte ovdje:

U videu stručnjaci iz tvrtke objašnjavaju kako se izvode crash testovi i čemu oni služe. Prikazana su i dva crash testa zabijanja u betonsku barijeru. Jedan je izveden pri 40 km/h, a drugi pri 56 km/h. U dva dana su tako razbili dva automobila vrijedna milijune eura, a do kraja crash testova bit će uništeno ukupno 11 automobila. Ogroman broj s obzirom na vrijednost auta i činjenicu da se planira proizvesti samo 150 primjeraka. 

Sve to se radi za potrebe homologacije. Naime, da bi dobio dopuštenje za prodaju auto mora biti homologiran po važećim propisima, a homologacija uključuje i opsežne crash testove kako bi se ustvrdilo da je sigurnost zadovoljavajuća. C_Two bi nakon odgode uzrokovane pandemijom na tržište trebao stići iduće godine. 

 

Idi na 24sata

Komentari 37

  • Aleister zg 01.12.2020.

    Svaka cast Rimcu,ali nitko u automobilu bilo kakvom ne bi prezivio sudar pri brzini npr 250 kmh

  • FHvwDE 01.11.2020.

    Auto se inače ne može razbiti, automatski sustav kočenja spojen sa senzorima na prednjem dijelu će daleko prije zaustaviti auto nego dođe do bilo kakve barijere. Ovi testovi su čisto zadovoljavanje norme. Nema toga što naši momci ne mogu riješiti. Naprijed Mate! Zemlja je ponosna!

  • Devil's Tongue (chili) 01.11.2020.

    Ja se nadam da ce na ovom portalu jednog dana osvanuti clanak ili clanci o razlozima zasto Hrvatska nema automobilske industrije. Prave automobilske industrije koja proizvodi aute koje si moze priustiti i siri krug ljudi od radnika srednje spreme do fakultetski obrazovanih ljudi,, tipa Fiat, Hyndai, Kia, Ranault, PSA, Honda (koja se po svoj prilici seli iz GB negdje unutar EU),,,,,,. Automobilsku industriju koja stvarno i prizvodi aute, i s koperantima zaposlajava tisuce ljudi, a ne svako malo ovo prodavanje magle, gluma auto industrije zvano Rimac automobili, upitne koristi za Hrvatsku. Jako upitne!

Komentiraj...
Vidi sve komentare