To je to što me zanima!

Vozili smo Megane RS sa 280 KS: Može li on parirati Hondi?

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Na svjetski poznatoj trkaćoj stazi Jerez isprobali smo auto koji će pokušati nadmašiti japanskog kralja prednjeg pogona uz pomoć 1,8-litrenog turbo motora i 4Control sustava upravljanja
Vidi originalni članak

Najočekivaniji hot-hatch ove godine u punom je sjaju zasjao na parkingu hotela smještenog tik do trkaće staze. Riječ je naravno o stazi u Jerezu, koja je svojom dugom i bogatom poviješću već godinama jedna od najboljih trkaćih pisti u svijetu. Naravno, prije nego sam se upustio u "borbu čovjeka protiv stroja" na ugrijanom španjolskom trkaćem asfaltu, bilo je vrijeme da novi, dugoočekivani Megane Renault Sport četvrte generacije isprobam na okolnim cestama. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U zavojitoj ruti dugačkoj dvjestotinjak kilometara uočio sam sve prednosti i nedostatke novog francuskog hothatcha. Naime, novi Megane RS pokreće 1,8-litreni turbomotor koji razvija velikih 280 konjskih snaga te 390 Nm okretnoga momenta. Čim sam sjeo u prava sportska, ali iznenađujuće udobna sjedala, primijetio sam gotovo savršenu vozačku poziciju.

Upravljač je točno tamo gdje treba biti, preglednost je besprijekorna i moja "avantura" može započeti. Već prilikom pokretanja prvo što primjećujem je zvuk. Iako i novi Megane iz neobjašnjivih razloga također ima zvučnike koji "pojačavaju" zvuk motora u unutrašnjosti vozila, originalna zvučna nota iznenađujuće je dobro pogođena.

Ostatak priče pročitajte na autostart.hr

Idi na 24sata

Komentari 20

  • 10.02.2018.

    Mercedes 200d iz 1980 godine je prolazio po 1 000 000km bez ikakvih problema,toyota corola iz 1985 auto s najmanje kvarova a današnja auta meh.....

  • 08.02.2018.

    Megane je uvjek bio u vrhu najboljih hatcheva, golf gti mu nikad nije mogao ni primirisati ali da biram birao bi civic :)

  • 44468444 08.02.2018.

    Ne bude taj dugo trajao sa manje od 2000 kubika i 280 HP, nema teorije da prijeđe 200.000 km...

Komentiraj...
Vidi sve komentare